tisdag 4 juni 2013

Tour de gröna linjen med omnejd - Etapp 3 & 4


Tour de gröna linjen med omnejd - Etapp 3
Skicka BK - Bara Bajare DK 1-0 (0-0)

Mål: Stefan
Lag: Stefan, Jessica, Rocky, Frida, Perry, Emil, Martin, Fimpen, Kim
Ledarstab: -
Publik: Anna
Fråga: När kommer matcherna mot Bara Bajare att börja TV-sändas?

Foto: Carlis Fridlund
Ty kvalitén är råhög. 
Mötena mellan Skicka BK och Bara Bajare DK har en tendens att ta fram det allra bästa i vardera lags spelare.
Den där extra gnistan, den där extra finten, den där extra tröjdragningen, den där extra piken. Det extra varvet benskyddstejp och den där extra spottloskan. Denna onsdag till ära så kryddades även mötet till rejält av att Fimpen hade akrobatikuppvisning i straffområdet. 

Det här var en sådan där match en vinst innebär så mycket mer än en vinst. En sådan där vinst som innebär ett tillskott till klubbens, och alla dess individer, själsliga sida. En tro på att det finns något starkt kollektivt, gemensamt. En drivkraft som vi tillsammans skapar. HALLELUJAH! 

Jämn match ja det var det. 
Alla möten vi hittills haft lagen emellan har sett ut på samma sätt. Det har varit extremt mycket kamp, extremt
många chanser (åt båda hållen) samt väldigt hög nivå. Denna gång var ingenting annorlunda. Den första halvleken präglades till stor del av försök till ställningstagande. Båda lagen försökte få någon slags
kontroll, både lagen försökte spela sitt eget spel men det blev inte mycket utav någonting. Det vi hade sagt innan matchen var att vi inte fick låta dem komma till avslut, då de har flera riktigt vassa skyttar, i och med det så pratade vi mycket om hur vi skulle pressa dem och styra dem bort från potentiella skottlägen. Jag tycker att vi lyckades med det ganska bra, framförallt med stressen. Stressen tror jag även var den avgörande faktorn i matchen. Vi orkade springa mer, vi orkade jaga boll mer. Cred till Perry och Frida för sinnesrubbade växellöpningar genom hela matchen. Helt gjutna på varsin sida på mitten. Plötsligt hör man bara "Perry!!" varpå Perry sneglar lite dolt på mot Frida (men det räcker) för att förstå - nu är det dags igen. Och så sätter de båda fart, korsar varandra, samtidigt som fimpen lägger ut en snabb boll till Jessica som levererar boll till mitten som plötsligt har två bra lägen på vardera kant. Helgjutet. 

Matchens mål gjorde på straff. Om den situationen finns det absolut inget att säga. En rejäl kapning i utkanten av deras straffområdet i början av andra halvlek. Straffar är inte det lättaste i Korpen, inte för Skicka BK i alla fall, det vet alla ni som kan er Skickahistoria. Tack och lov så hade Stefan alla bestick i lådan denna onsdagskväll och dunkade in 1-0 bakom Bara Bajares målis. Huruvida det kommer sig att Stefan slog straffen, och inte förste straffskytt E. Karlsson har det diskuterats vilt om nu ett gäng veckor på diverse fotbollsforum. Angående det så vill ledningen poängtera att det inte finns någon konflikt dem emellan. I dagsläget. 
(Stefan lovade förresten att göra mål om han fick vara med och spela, trots att han inte tränade - vi kan väl säga så här Stefan - det var jävligt tur att du gjorde det där målet). I och med målet klev denne Stefan faktiskt även upp i skytteligaledning. 2 mål! För er som kan er Skickahistoria så vet ni att det bara är 1 ETT mål ifrån fjolårets skyttekung Eriks rekord! Det ska väl du kunna ta va? 

Resten av matchen präglades av giftiga målchanser av det ena laget som ersattes av giftiga målchanser av det andra laget. Sista tio slutade dock Skicka att ha giftiga målchanser. Vi blev nämligen tillbakapressade till den grad att vi knappt kom över mittlinjen. All out defence heter taktiken på Championship Manager 2. Trots att vi stressade och styrde ut dem mot kanterna så gott vi kunde så kom de till flera farliga skottlägen och Fimpen svarade för tvåsiffrigt antal tv-räddningar. Det var frilägesräddning ena sekunden, ett lillfinger i krysset den andra och en helkropp över bollen på mållinjen den tredje. Man väntade liksom bara på skorpionen - (KLICKA PÅ LÄNK). Vid ett skeende på slutet var det flera av oss som trodde att bollen skulle rulla in eftersom det för utomstående verkade som att Fimpen inte hade koll på bollen (bekräftat från motståndarlag). På något märkligt sätt så slutade det ändå med att han hade bollen i famnen, som så många andra tillfällen den matchen. Visst fick ni en bra bild av hur situationen faktiskt såg ut där? Kan tänka mig det. Det blir så här när referaten blir liggandes för länge.

Hur som helst, en riktig kanonmatch av Skicka BK som gav oss årets andra trepoängare!

Tour de gröna linjen med omnejd - Etapp 4
Rågsved Nostra - Skicka BK 2-1 (2-1)

Mål: Frida
Lag: Frida, Perry, Jessica, Sara, Petter C, Rocky, John, Emil, Moffa, Petter E
Ledarstab: Kim
Publik: Anton
Fotofraf: Carlis
Fråga: Gynnas vi av att ha mediebevakning under matcherna?

Foto: Carlis Fridlund
Så blev det till sist dags för oss att ta oss an kometlaget Rågsved Nostra. Laget som kom från ingenstans (Rätta mig om jag har fel korpenhistoriker L.Pettersson) och som klev in i divison ett som Östersunds FK klev in i division ett i fjol. Ja hur är det då undrar ni? Utan respekt och med ett jävla självförtroende, samt förmodligen ganska bra med pengar i kistan - svarar jag då. ÖFK var alltså nykomlingar i division 1 (den riktiga division 1 alltså) i fjol och slutade som seriesegrare för som inte kan er fotbollshistoria. Jaja, Nostra tvålade alltså dit Bara Bajare med ja vad var det, sju mål eller något, och vår scouting (spelare x i Bara Bajare) meddelade oss på förhand att det inte är mycket att göra åt detta gäng, att de helt enkelt var ganska kompletta). Vi förberedde oss på det värsta - att bli förnedrade, och detta inför Korpgluggens redaktion som kvällen till ära besökte oss för att följa upp hur det egentligen går för årets korpenlag. Det reportaget läser ni förresten här

Under Rockys legendariska avslutningsfest i en brinnande Stockholmsförort förra helgen så utvecklades, efter x antal kannor öl, vårt defensiva spel ytterligare. Ni som kan er Skickahistoria vet hur vi fungerar. Ni som inte kan er Skickahistoria kan få det tufft nu. Hur som helst lades idéer fram om att vår defensiva mitt kanske skulle komma hem ännu djupare när vi kommer ner i försvarsposition, som att vi faller ner i en trebackslinje, samtidigt som våra yttrar kommer in i mitten. Idéer som tydligen några kom ihåg när det var dags för matchen och som anammades utan dess like. De första tio minuterna hade Nostra knappt sett vad det var för färg på bollen. Vi rullade runt dem, runt runt, upp och ner, höger vänster, fram och bak. Vi kom även fram till ett gäng vassa avslut ganska tidigt och lyckosamt fick vi även utdelning hyfsat tidigt in i halvleken. Det var Pernilla (numera känd från Korpgluggen) "Perry" Lönnborg som efter en kortare show ute på högerkanten, föreställ er offensiv planhalva, levererade in en boll som sökte sig in till hennes partner-in-crime Frida (numera känd från Korpgluggen) Thurhagen som kunde ta bollen före målvakten och därmed även försätta sig själv i en så att säga one-to-one-situation med ett öppet mål. Och det gick ju som vi hoppades, 1-0 till Skicka BK! Halvleken fortsatte bra för vår del, vi krympte när de anföll och växte när vi själva fick bollen, som hämtat ur sjumannabibeln. Dessvärre lät vi dem vid flera tillfällen tänka lite för länge med boll, vi högg inte direkt varje gång, vilket tydligen räckte för eftersom de hade några riktiga skillade spelare som helt enkelt använde den extra tiden till att ställa in sikten och ladda kanonen. Ett av skotten gick stenhårt förbi Petter in i mål, ett annat blev en felträff men letade sig tyvärr igenom ett passivt Skickaförsvar till någon random dude som tog med sig bollen med knät och sen i mål, eller om den till och med inte ens touchade honom. Hur som helst, ett svagt ingripande från alla inblandade Skickaiter. Ställningen i halvtid var således 2-1, ett resultat som sedan höll sig hela matchen trots att vi lyckades komma till ett gäng heta avslut under matchens avslutande 20 minuter. Både John och Petter Ekbäck, varav den senare gjorde sin andra match för Skicka, kom till bra lägen men denna gång hade vi inte marginalerna med oss. Men det hade inte Rågsved Nostra heller eftersom de sköt bort bollen hundra meter bakom mål efter varje skott. Tack Petter Ekbäck och Bara Bajare-Sara för eminenta insatser! 

Sammanfattning: Ett bra motståndarlag, absolut, samt även några riktigt duktiga individer men ett ganska tråkigt lag på det hela där killarna endast verkade gilla att spela med varandra. En attityd som Skicka enhälligt fördömer, sådana fasoner hör inte hemma i mixserien. I övrigt en mycket väl genomförd match taktiskt sett! 
Vi ser även fram emot returen, då ska vi se till att göra fler mål och inte släppa in ett enda. 

För er som redan glömt länken jag tipsade om här uppe så kommer den nu igen (KLICKA HÄR). Korpen följer alltså oss i år eftersom vi bär på den tunga titeln Årets Korpenlag anno 2012. Hittills har de gjort två reportage, ett före säsongen och ett nu under säsongen. Under Korpen Pressbyrån Cup (ja, tyvärr Korpen verkar ha sålt ut sig men vi kanske kan hoppas på nygräddade kanelbullar till cupen iaf) så kommer vi även att göra ett insiderreportage. Det kommer inte avslöjas några feta skandaler som kanske är er första tanke när ni läser just insiderreportage. Eller vad vet jag, det kanske kommer fram en och annan skandal eller blöt intrig, men fokus kommer att ligga på gemenskap och vänskap, kan man tänka sig, as usual. Planer på att upprepa fjolfjolårets succé med gemensam frukost har nämnts, något som även ni fans och bloggbesökare kan skriva in i kalendern. 7/7 på Östermalms IP.

PS. Maja gör comeback. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar