måndag 25 november 2013

Tour de Bandhagshallen - etapp 1Tour de Bandhagshallen etapp 1
FC Zmek - Skicka BK 2-2
Spelare: Amanda, Tove, Perry, Lovisa, Stefan, John, Clement, Oskar.
Mål: Stefan, Oskar.  
Dagens bästa: När Clement "Målvaktsögat" Kabogoza helt lugnt släpper en boll som sedan går 1 mm utanför målet. Kyligt.
 
Så var det då dags för Skickas första match i inneserien, mix division 3. Vi spelade inne för ett par år sedan men efter att ha slutat sist i den serien tog vi ett tyst beslut om att hålla oss till utefotboll. Är det något Skicka ogillar så är det att komma sist. Men! Nu har det gått en tid, vatten under broar osv och vi kände oss redo att än en gång gå in i den stinkande gympasalen och dribbla upp motståndarna i ribbstolarna (nåja).


Motståndet var FC Zmek, ett lag som vi inte visste något om innan matchen. Det visade sig vara ett ungt lag, med cirka hundra avbytare. De var snabba och tekniska och spelade på det hela taget väldigt trevlig fotboll. Matchen inleddes trevande, vi hittade inte riktigt rätt i positionerna och Zmek kom till några avslut, som avstyrdes av Clement som gjorde en strålande insats i målet. Sakta men säkert spelade vi oss in i matchen och 1-0 gjordes av Stefan efter en fin framspelning av Perry. 2-0 kom efter en ganska intensiv press, Oskar tryckte distinkt dit bollen (det såg ut som att han rullade in den med sulan, men det verkar osannolikt?)

I andra halvlek tappade vi farten (och orken – kom ihåg att de hade cirka hundra avbytare) och i och med det släppte vi in Zmek i matchen igen. De fick in två mål, på det hela taget ganska rättvist då vi gick bort oss i försvaret, tappade både positioner och markering. ”Bli inte bolltittande” skrek John frenetiskt, men det var precis det vi blev. Vi hade några fina lägen, bland annat ett par frilägen som vi (bland annat jag) brände, på grund av stress och noll kyla. 

Sammanfattningsvis tycker jag att vi gjorde en godkänd debut. Det ska kommas ihåg att det nästan är en annan sport att spela five-a-side och med det i åtanke ska vi vara nöjda. Personligen kände jag ungefär 70% av tiden att jag inte fattade någonting. Jag visste inte var jag själv befann mig, än mindre var motståndarna/medspelarna/bollen var. Mycket förvirrande. Vi i Skicka vill ju så förtvivlat gärna SPELA FIN FOTBOLL, vilket vi också är väldigt bra på. Men lika ofta är det just det som blir vårt fall – vi väljer mer eller mindre konsekvent det svåra alternativet framför det enkla, den avancerade finten framför en hederlig bakåtpass och tja, att spela enkelt och lugnt är något vi får träna på under säsongen. 

En extra eloge till Clement, som skötte sig exemplariskt i målet, samt till inlånade Oskar som gjorde den kanske mest stabila insatsen. 

Efter matchen pratade vi om att HA KUL och att det INTE ÄR PÅ LIV OCH DÖD. Vi får se hur det går med den inställningen, men jag vill ändå poängtera att vi inte ska vara så hårda mot oss själva. Utomhus – där är kravet att vi ska vara bäst fullt rimligt. Inomhus – än så länge inte lika rimligt. Men så fort vi fattar hur man översätter det fina utespelet till inomhusspel – då jävlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar