onsdag 29 april 2015

TOUR DE 1337 - Etapp 1

Skicka BK - Västertorps BK 5-2 (3-1)

Mål: Stefan 3, Maja 1, Clement 1
Lag: Petter, Clement, Emil, Kim, Stefan, John, Tove, Perry, Frida, Maja, Petra.
Publik: Gute Ballers och Resursteamet var på plats tidigt inför deras match. Självklart ville de se mixgiganternas premiär.
Matchens lirare: Clement
Domaren insats: God. Inledde med en presentation av sig själv samt ett välkomnande till årets serie. Stort! Äntligen börjar serien leva upp till vad den är. EEELIT.

När april månad börjar lida mot sitt slut, när pollenblommningen slår som hårdast i hufvudstaden och när myggen börjat samlas på Bäckahagens BP (för att de vet att det vankas blodvite) och när det kommer en oklar nervöskänsla vid uppstigning varje morgon - då vet man att det är dags för seriestart av förmodligen världens bästa mixserie ELITETTAN SÖDER.

Det är en tid då fotbollsskorna knappt är uppknutna sen fjolårets säsong, en tid då maxlöpningarna ligger på 30 % av normal kapacitet och en tid då tio jonkar i rad är att se som jävligt lyckat.

Skicka BK gör sitt fjärde år i mixfotbollens finrum. Efter alla dessa år så har vi lärt oss ett och annat. Framför allt så har vi lärt oss att lite på vår kapacitet. Vi kan spela riktigt bra fotboll och vi kan rulla ut samtliga lag som hittills har spelat i högstadivisionen. Även osköna Öisarna och derbyrivalerna Bara Bajare DK. När vi ändå går igenom säsongens motstånd så kan ledningen passa på att uttrycka sin stora tacksamhet till att En mix av Sthlms bästa inte längre spelar i serien. Oskönare lirare på en fotbollsplan får man leta efter. Hoppas det dock går bra för deras målis, han ska tydligen vara en Hammarbys mest lovande talanger. (Mäktigt att man gjort mål på honom då). Förutom klassiska, och stabila, Majkens så är fyra av seriens lag nya, något Skicka är mer än positiva till. Det behövs fräscht blod till serien. Inte bara för myggen på Bäckahagen men även för seriens överlevnad. Serien kommer att självdö ifall Öisarna ska vinna ytterligare år med deras ickefotboll. Det är få lag som rår på dem, det behövs reela kandidater. Sillstryparna Har vi tampats med tidigare. Undra om de inte var uppe i div 1 för några år sedan, ska bli spännande att se vilken nivå de ligger på i år. Gute Ballers (oklart/oskönt namn?) ska enligt säkra källor vara en ny variant av Rågsved Nostra och Resursteamet ska enligt samma källa gjort kaos med allt motstånd ifjolårets div 1. Västertorp har slagit oss i cupsammanhang två gånger, båda på straffar, vi har slagit dem två gånger under spelande match. Straffskickligt lag med andra ord.

Utöver straffskickligheten var de inte så skickliga. Bra spelare, helt klart och absolut, men för oorganiserade.
Skicka BK startade fysiskt svagt, avvaktande och något lojt. Något motståndarna tog nytta av och förde till en början spelet runt förvirrade grönvitingar. När vi låtit nykomlingarna känt på bollen tillräckligt, och låtit de känna på atmosfären i elitettan så växlade vi upp ett antal växlar och börjar rulla. Dessvärre var det ändå Västertorp som tog ledningen efter en markeringsmiss där en av deras spelare kunde stå ohindrad alldeles framför mål och bara placera in bollen bredvid en ensam Benparadlund.

Kanske blev detta en väckarklocka. I alla fall för Stefan, som efter ett extremt misslyckat skott direkt från avspark (Gud förbjude), gjorde 1-1 och 2-1 på 45 sekunder. Inga problem, inga konstigheter. Efter målen tog vi över allt mer och hade möjlighet på fler mål direkt. Lite mer utdelning blev efter en drömanfall där Maja avslutade med att halvklacka in bollen bakom en överlistad målvakt.

Halvtidssnacket var sig likt (se fjolårets rapporter) och vi klev in på planen lugna och sansade. De första tio minuterna blev en rejäl anstormning från Västertorp, de kom till bra lägen men det blev aldrig särskilt farligt eftersom vårt försvar var riktigt organiserade (Tove vid dirigentpinnen) och stred stenhårt. Clement var överallt hela tiden och hade stundtals show med samtliga i hans närhet. Lyckligtvis lämnade undertecknad över det gyllene frisparksläget som vi fick i slutet av andra, till just Clement, som hade både feeling och är nyförälskad. Det märktes då bollen satt som ett smäck i målburens vänstra hörn. Stefans tredje mål var ett klassiskt Stefanmål. Se tidigare rapporter.

Det känns jävligt kul att vara igång!
SKICKA BK 4-ever!
/En av ledningens två killar

1 kommentar:

 1. Forza Skicka, Forza en av killarna i ledningen:).
  Matchreferatet kunde inte varit mer sant.
  Vill ändå flika in att alias "en av killarna i ledningen" också gjorde en mycket betydande insats. Med blod, svett och tårar som vanligt kämpar han som ingen annan.
  Känns så jävla kul att vara igång.
  Forza Skicka!

  SvaraRadera