tisdag 16 augusti 2011

Silly season och lägesrapport!

Efter veckor av intensivt förhandlande, uteblivna glass- och badstunder, är Skicka BK mycket stolta att presentera ett antal nyförvärv. Vi är också mindre stolta över några tunga förluster. Vi i ledningen har jobbat dag å natt ut de sista dagarna för att kunna säkerställa dessa affärer innan korpens transferfönster stängt, vilket det gjorde i går kväll.

Vi vill också rikta en stor eloge till vår köp- och säljavdelning Skicka BK Köp & Sälj som sett till att vi fått in ansenliga och rättvisa summor för de spelarförluster vi blivit drabbade av samt varit föredömliga och smarta när det gäller inköpsdelen. Som ni nedan kan se så har det gjorts tre nyförvärv, hittills, varav två mer eller mindre har rullat in gratis.
Bild från Skickas Köp & sälj-kontor sent igår kväll

Även Skicka BKs scouter; avdelning Nord, ska ha en stor eloge till av vi funnit de nyförvärv vi här kommer att presentera. (Obs, inte att förväxla med Skicka BK SS (Skcka BK Scoutsällskap) som är just vad det låter som, de flera i laget som är verksamma även som scouter.
En av skickas talangscouter i action under en match Helene spelade i fjoll för sitt norska lag.

Vi börjar med det tråkiga, förluster:

      -          Ivar Sunesson, till Tröndelags Arkitektengötter IK Övergångssumma 1 250.000 SEK med option på att köpa tillbaka honom vår/sommar 2012.
-          Erica Johansson, till Halmstads BK Övergångssumma 800.000 SEK, + målklausul.

Nyförvärv:
-          Helene Gedda, från IL Fjordfiskernes Jenter U21 Övergångssumma 1 500.000 NOK
-          Erik Persson, från Free Transfer Övergångssumma 0 Kr
-          Martin Söderin, gick som Bosman från Spiken i Kistan EF. Övergångssumma 0 Kr

Övrig status i laget,

Utlånad t.o.m matchen 31/8:
          -     Maja, till San Fransico Beatnicks

Aktuella skador:
-          Kim, fotbrott.
-          Obbe, axelskåls-operation
-          Nettan, ledband av, korsband nästan av.

Skicka vill också rikta en stor sol till Nettan som kämpar för att komma tillbaka. I första hand hoppas vi att ditt knä ska bli helt återställt, i andra hand drömmer vi om att du kan spela med oss igen. Vi håller alla våra tummar och riktar vår kärlek och vårt stöd till dig!

Vidare så drar säsongen igår nu nästa onsdag, onsdagen den 24/8 i Kärrtorp. Det är fem matcher kvar av säsongen och vi har ett bra utgångsläge för hösten. Vi har mött våra värsta konkurrenter, Krokben och One Dream två gånger vardera nu. Ofast dessa två matcher vi har störst problem med. Men som alla ni vet som varit med och spelat under säsongen så är serien extremt ojämn. Alla lag kan mer eller mindre slå alla beroende på form och lust. Men det gäller inte oss förstås. Vi ska slå alla. Alla matcher som är kvar.

Utgångsläget är som följer:
Skicka BK ligger tvåa i tabellen på 15 poäng, 7 (!?) poäng efter ledarna One Dream. Tätt bakom oss på 13 poäng hittar vi FC Sillstryparna och Enskedfältets BK, även Krokben Kickers ligger nära därefter och skugger på 11 poäng. Vi har alltså framtiden att skapa av oss själva. Jag ser inget hinder för att Skicka BK tillsammans med One Dream ska vara de två lag som uppflyttas till division 1. Det är ett ytterst rimligt mål och en förväntning som ledningen har uttryckt det.

Konstgräscupen på Östermalms IP kan ha varit det tydligaste styrkebesked Skicka BK någonsin gjort. Vi visade att vi är ett av Stockholms bästa mixlag eftersom vi både spelade oss till semifinal (utslagna på straffar mot dem som senare vann cupen) och utklassade två lag. Målkavalkader är något Skicka inte är bortskämda med, 7-1 mot Viking (Jag gjorde Vikings mål) och 4-0 mot BOB. Korpen Cup borde vara en bättre värdemätare än divisonsspelet eftersom det där finns både norr och söder, men i cupen får alla lag delta. En rolig fakta från cupen är att vi gick längre än Favoriter i Re-Mix som vi länge trott ha varit universums bästa mix lag – tydligen inte.

En sammanbiten Fimp under KSC 2011
Jag är övertygad om att vi är snäppet bättre på gräs/konstgräs eftersom en av våra styrkor är teknik och passningsspel. På gruset rullar och far allt för många passningar helt fel på grund av en oberäknelig studs. För att uppnå våra mål kommer vi, med start på onsdagens träning, fortsätta att nöta avslut och uppspelsvarianter för att effektivisera vårt målskytte i höst.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar