fredag 9 september 2011

Tour de Kärrtorps IP etapp 12Etapp 12 Skicka BK - Viking 2-0 (1-0)
Mål: Tove, Stefan
Publik: Anna å Sanna
Fråga 1: Hur nära slagsmål var det egentligen?


 Nu måste jag verkligen säga att vi har vänt på den nedåtgående trend vi hade i slutet av vårsäsongen. Efter att, innan föra onsdagen inte vunnit på fyra matcher, har vi nu kommit tillbaka i sanna Skicka-takter. Vi är ju ett vinnande lag. Oavsett hur matchbilden har sett ut, om vi spelat Bajen eller Barcaspel så har vi ändå i 9 fall av 10 gått segrande ur striderna. Den styrkan måste ju sitta i lagkänslan. Jag tror vi har många vinnarskallar men jag tror vår huvudsakliga styrka är vår gemenskap. Kamratbandet.

Nu tycker jag egentligen inte att vi var hotade någon gång igår. Även fast matchen stundtals var väldigt het och intensiv så var Viking aldrig nära ett mål och så fort vi fått hål på motståndarlagens målvakter vet man någonstans långt inne att – detta släpper vi inte. Det brukar också ge mereffekt. Gör vi ett mål släpper det och vi gör flera. I går stod dock Viking upp bra och försökte pressa sitt lag högt efter att vi tagit ledningen.

Vi gjorde en nervös öppning, något som ofta händer. De första minuterna tror vi alltid att vi är extremt jagade eller pressade men så fort motståndarlaget fått känna på bollen lite och vi känt på deras kroppar och bollkänsla så tar vi över. Det är skitkul att se när Skicka spelar bra fotboll, för det är snyggt. Som en snygg tavla, en fet låt eller en bra känsla.
Tove hade möjligheten att göra 1-0 efter bara några minuter efter att Linnea blivit överkörd i straffområdet. Linnea lyckas ofta hamna i riktigt tuffa, ofta fula, närkamper under hennes första byten. Detta har hänt nästan varje match hon spelat tror jag. Vad vet jag, Linnea kanske har ett förflutet på fotbollsplanen likt Vinnie Jones och just därför får ta dessa tuffa smällar eller så ger sig folk bara få för att de blir så överspelade av henne. Hur som helst, Tove bränner straffen, utanför och du måste därför (när du läser detta) göra 10 armhävningar. Linnea, du får äta en glass. Matchen fortlöper, vi får en fet målchans där, en annan här och så vips efter intränad hörnvariant revanscherar Tove sig och smackar in förlösande 1-0. Hårt och distinkt, nästan på volleyträff, med grymt inspel från Färga-teleFónplan-i-skickafärger-Emil-Karlsson. Halvleken fortsätter och det hettar till. Vikings börjar agera lite mer desperat eftersom det blir frustrerande för att vi börjar spela bättre och bättre. Ofta blir det så, när vi fått första målet stiger vårt självförtroende. Det blir hett till den grad att jag, som tillfällig coach, får tillsägelse (gester) av domaren när fem minuter av första halvlek återstår.

Andra halvlek. Vi bestämmer oss för att fortsätta aggressivt och sätta höga press i kombination med att ta det lugnt och rulla Skicka-boll när vi väl har den. Det går bra och det är aldrig riktigt oroligt hemåt även fast nerven hänger. Petter får tvivelaktig hemåtpass, Viking hojtar "spring!!! han får inte ta upp den med händerna" (fast det fick han), men det gjorde han inte. FÖR HAN ÄR PETTER. Linus berättade i efterhand att hand på någon meters avstånd ropade flera gånger åt Petter att han fick ta upp den. Men som sagt, Petter tar inte upp bollen utan gör det oväntade; dribblar. Drar förbi en Viking utan problem, upptäcker direkt att det kommer en ny men gör då en ny vändning och lyckas segla bort denna Viking lika lätt. Med ökat självförtroende serverar han sedan Stefan med en distinkt pass rakt, bokstavligen, på fotsulan. Bollen verkar fastna under Stefans fot (fusk?). Steff vänder nämligen bara sig om, tydligen med sin markerande Viking på andra sidan honom, och sätter raketfart mot mål. Alldeles innan kontakt med målvaktsvikingen väljer han det svåra korpengrus-alternativet chippen... men den går in. Det är ett Skickamål som går till historien direkt. Fantastiskt snygg. Assist till Petter dessutom. 

Steff får senare höjt självförtroende, helt förståeligt efter målet, och "råkar" dra ner en eller flera personer en eller flera gånger. Såg iaf två tillfällen då han aldrig var på boll. Det märkte tydligen Viking också eftersom deras 9a rusar fram och tar strypgrepp på honom. Jag ser själv inte detta men jag ser dock Petter lämna målet i full fart för att kämpa för att rädda livet på sin Skickakamrat. Även Vikings, till utseendet, bästa fighter tar älgkliv in på planen i samma stund. Som tur är skickar domaren ut både Steff och nr 9 vilket lämnar de två lagen med en varsin man mindre och bra mycket större ytor. Något vi tar vara på och  är flera gånger nära att göra fler mål. Många fina krossbollar mot både Frida och Linnea från Fimp och Linus kant borde kunna kunnat resultera i fler mål. Även Maja/John och Erik hade några riktigt vassa chanser där jag tycker alla tre förtjänade minst ett mål var. Och hur var det nu igen att vi höll så tätt igen bakåt? Jo - Jessica heter hon.

Vi har goda chanser att gå upp till den högsta mixserien i divison 1. En match återstår för vår del. Senast vi mötte Enskede blev vi förnedrade. Vi var en fler än de hela matchen och ända vann dem. De var inte alls bättre än oss. De är inte alls bättre än oss. Hörni, det är dags för revansch. 

OCH, lyckas vi, blir det en jävligt rolig lagfest nästkommande fredag (från matchen, match 21, fest 23) att se framemot).

Vad hände i september 1943 förresten?

September 

 • 3 september – Benito Mussolini tas till fånga och Italien kapitulerar till de allierade då italienska fastlandet invaderas.
 • 9 september – Amerikanska soldater landstiger i Salerno.
 • 10 september – Tyska soldater ockuperar i Rom.
 • 12 september – Vid en kupp planerad av SS-kaptenen Otto Skorenzy fritar tyskarna Benito Mussolini ur fångenskapen och kriget startar på nytt i Norditalien.
 • 13 september – Chiang Kai-shek blir president i Kina.
 • 30 september – Motståndet mot nazismen växer i Danmark, och Danmarks frihetsråd bildas .
 • September – Sverige sluter ett avtal med Sovjetunionen om att ryska inspektörer fritt skall få bestämma över de ryska interneringslägren i Sverige.

Hoppa på tåget nu så åker vi upp i ettan!
/Coach

2 kommentarer:

 1. Mycket roligt att titta på matchen denna gång!

  SvaraRadera
 2. Hahaha, grymt skrivet! Nästa gång ska jag också vara med! Tjo! (ja, och snyggt jobbat med vinsten naturligtvis!) / Hanna

  SvaraRadera