fredag 2 september 2011

Tour de Kärrtorps IP etapp 11


Etapp 11 IK Limstift - Skicka BK 0-5 (0-2)
Mål: Stefan 3, Fimpen, Rocky
Publik: Ingen
Utroptstecken: Vi gör äntligen mål!
Fråga 1: Hur svårt är det att göra mål en meter ifrån målet? 
Fråga 2: Är du nöjd med dina avslut Emil?


  
Efter fyra matcher utan en enda vinst på Kärrtorps IP kom äntligen igår en förlösande kross mot seriejumbon Limstift IK. Det var egentligen inget snack om saken. Vi styrde och ställde matchen från början till slut trots en öppning där vi kanske stressade upp oss lite för mycket. 
Tycker vi låg bra i positioner och vi var bra mycket mer aggressiva än sist i varje närkamp. Den offensiva mittfältaren stressade tillsammans med forwarden deras backlinje väldigt högt och hårt vilket resulterade i många bolltapp från deras sida. Något att tänka på. Henke Larsson var riktigt bra på detta också.
Klart välförtjänt 1-0 kommer till Skicka efter en intränad hörnvariant. Det kan man väl iaf nästan säga? Frida (tror jag) slår en hård pressad boll en bit ut från mål, studsar på någon i Limstift ut till Fimpen. Fimpen hävdar att det är en passning han lägger men bollen letar sig i mål. För det kan vi tacka Maja, som skymde målvakt och själv hävdar att hon inte var på bollen. Videorepriserna har dock en annan version av sanningen. Hur som, Fimpen drar en bakåtvolt till målgest direkt, vilket innebär att han tar på sig målet.
2-0 kommer efter att Rocky i en hård närkamp blivit neddragen. Säkert som Romario i VM94 rullar han in bollen i nät.

Halvtid.



Om Stefan skjuter 100 skott på en match brukar kanske ett gå i mål. Det brukar oftast då också vara jävligt snyggt, som kompensation för alla bollar som åker in i centrala Kärrtorp. Denna onsdag, däremot, fick Lunkan hög utdelning. 3 bollar av 100 gick i mål varav de flesta var riktiga snygga. Självklart individuellt skickliga prestationer att göra dessa bollar men det var flera riktigt läckra uppspel som bäddade för honom. Där tycker jag alla kan ta åt sig.

Det finns väldigt mycket positivt att hämta från denna match. Jag tycker vi tar med oss allt. Särskilt, något som #1 – Cronlund nämnde; inställningen. Han var redan innan matchen övertygad om vinst. Det fanns en bra inställning och känsla innan match.

Tyvärr har inte resultatuppdateringarna från senaste omgången kommit online så för tillfället vet jag inte hur det gick för våra konkurrenter FC Silltryparna och Enskedfältets BK. Jag kan tänka mig, hoppas att vi klättrar en placering. I bästa fall har vi fått tillbaka andraplatsen men det är inget att räkna med. Ska vi upp till ettan krävs seger i varje kvarvarande, tre stycken, matcher samt lite tur. Men det ska vi fixa.

Nästa onsdag har vi Viking. Dem ska vi inte ha problem med sedan 7-1 sist i cupen.

Igår fyllde vår stjärnkeeper Cronlund 30 bast. Det firar han, vi, ikväll på debaser slussen. Kom in runt 20-21 så skickar vi iväg kvällen i dimman tillsammans.

Vi hoppas också att Zlatan avgör mot Ungern i typ 97 minuten ikväll, igen. Eller tidigare.
Forza Zkicka BK.

1 kommentar:

  1. Breaking News! Gamla sveket har gjort skäl för sitt namn och utgått ur serien. Det betyder att vi är tvåa i tabellen igen. Dock med en match mer spelad. Tycker det känns mer och mer som att sista matchen mot enskedefältet blir direkt avgörande. Sillisarna åker dit mot One Dream. Vi har bara två matcher kvar nu. Forza!

    SvaraRadera