onsdag 16 maj 2012

Giro de Hökarängens BP Etapp 2

Etapp 2 Skicka BK - I en annan del av Högdalen 0-2 (0-2)

Mål: Vi gjorde inga mål.
Så var korven: Det fanns ingen korv.
Så var vädret: Ja det ösregnade hela matchen.
Publik: Anna F.
Fråga: Varför ville domaren att Kim skulle ta över visselpipan och döma slutet av andra halvlek!? (Läsartävling, kommentera nedan. Närmst rätt svar vinner en timmes fotbollsteori med ledningen).

Vill första be om ursäkt för att etapprapporten tagit sådan tid. Anledningen till dröjsmålet är för att ledningsgruppen, alla tre, varit i gruppterapi dygnet runt för att reda ut varför vi inte vinner en match mot ett gäng som inte ens har matchtröjor och heter "I en annan del av Högdalen". Först och främst, vad är det för namn!? Heter Barcelona så, heter Milan så!? Fast ju ja, det är ju korpen det här, perfekt korpennamn antar jag. Sen värmde de inte ens upp. Skandal (hallå skaderisken). Enligt Skickas trognaste fan (Anna F) ska de innan matchen ha sneglat bort mot vår uppvärmning (rusher på två prydliga led samt gruppstretching) och med någon slags skräck i ögonen öppet uttryckt oro. Nu så här i efterhand fanns det ju inte så mycket att vara orolig för. Vi hade väl kanske två skott på mål (50 utanför/över). Som vanligt alltså. Intressant efter alla dessa träningar och matcher vi haft, att det bara finns en i laget som inte går på kraft varje gång skottchans ges. Jag pratar förstås om Emil. Med detta berättat är vi även glada att presentera honom som förste straffskytt i Skicka sen den senaste träningens mycket prestigefyllda strafftävling. Åter till matchen. Ja nu var ju inte Emil med så vi hade inte så mycket kyla. Jag har endast en analys att delge efter denna match: vi är för stressade/för seriösa (mest troligt - inte det sistnämnda). Nu tror jag iofs att vi kommer att prestera bättre mot de "bättre" lagen, nu slog ju visserligen Högdalen oss med 2-0 men jag skulle inte någonstans påstå att de är bättre än oss. Det är iaf min erfarenhet, som gjort i princip alla träningar och matcher med laget - vi är bättre mot lag som försöker spela fotboll.
  Denna torsdag är det uppehåll, ej välförtjänt för vår del vilket har resulterat i att ledningen nu gjort individuella tränings & kostscheman under kommande långhelg.

Vi är ju obotliga optimister här i Skicka. Vi är även professionella, vi tror på vårt spel och vi kommer därför att komma tillbaka/komma igång. Nästa match, 24/5, är mot Majkens, ett välkänt lag för alla er som följt division 1 de senaste åren (det blir väl du å jag då Linus?). Majkens ser ut som MFF och ser även ut att kunna fotboll som vi gillar den. Tror även de var ganska vältränade eller hade aningen för tighta tröjor.

Årets giro har haft en tuff öppning. Visst vi hängde med i starten, vi tog en pinne, men det var som om man aldrig kom in i den andra andningen. Vi låg i tätklungan men hade egentligen inte orken att hänga på, trampade och trampade utan att rulla något mer för det. Etapp 2, denna, var som en tuff klättring, en chock där inte ens våra bergsspecialister kunde hänga på Högdalens atletcyklister.

Jag är full av hopp och längtan, det kommer att lossna för oss. Allt annat vore helt osannolikt och fel. Eloge denna match till Petter som bjöd er tv-tittande fans på några sköna tv-räddningar (hör av er till Linus om inte live-länken fungerar förresten) samt även till våra vikarierande mittbackar Linus (lugn, jag är inte kär i dig), Fimpen å Moffa.

Snart är beachen här, några veckor. Hur har det gått för er?
Undertecknad har förlorat 11,5 kg sen nov 11.

#9

3 kommentarer:

  1. 1 (Domarfrågan): Att domaren är inbiten ornitolog är ju sen gammalt, och eftersom ösregn så här års lockar fram den extremt sällsynta pisselvipan, så var han tvungen att dra på birdspotting i Örns-berg (där även de utrotningshotade arterna GrönochvitsKIMrande fyllkaja och tvenäbbad moffagök häckar).

    2 (Beachfrågan): Jo tack, det går bra, 11,5 är nu vad mitt BMI är uppe i, tackar som frågar.

    #12

    SvaraRadera
  2. Vilket fantastiskt svar!!

    SvaraRadera