Lag: Stefan, Jessica, Rocky, Frida, Sara, Emil, Petter, Erik, Obbe, Martin.
Ledarstab: Tove, Helene.
Publik: Anna, Annas kompis och den mångtaliga icke fotbollsspelande delen av Bollmorafamiljen.
Fråga: Har vi redan sett säsongens mål?

Så fick vi då göra säsongspremiär på rätt arena, Skarpnäcks sportfält. Frierier, isdans-VM, examensritualer (grattis Perry!), skador och annat gjorde att vi kom till matchen med ett något decimerat henskap, så till den milda grad att vi inför matchen var tvungna att kalla till kris-/förhandlingsmöte pga antal tillgängliga tjejer: 2. Lösningen blev att skriva ett korttidslånekontrakt med Bara Bajares Sara, en akutlösning som med facit i hand blev mycket lyckad.

Hemmaarenan var utrustad med både mål och linjer. Reaktioner yttrades dock inom laget före avspark angående att planen var uppenbart smalare än vanligt - oklart om det skulle innebära för- eller nackdel för Skicka. Gruset var jämnt och fint men av karaktären "löst liggande uppepå", vilket gjorde manövreringen något komplicerad, snabba vändningar var i princip omöjliggjorda (ja, det var grusets fel) och undertecknad var en av dem som stöp ordentligt (ja, det var grusets fel) i en helt ohotad situation.

Matchen inleddes med ett övertag i bollinnehav för Bollmora, men det var utan att skapa någon vidare press, vi släppte inte till några farliga målchanser i början av matchen. Efter dryga hälften av första halvlek blixtrade de dock plötligt till, med en lång och hög djupledsboll från backlinjen som på ett imponerande sätt, i hög fart och med bollen hela tiden i luften, togs ner på låret, gavs ytterligare en touch för att sedan distinkt placeras i mål med en sträckt vrist. Ett klassmål.

Resten av halvleken såg ut som tidigare, Bollmora förde spelet men med få chanser. Vårt bollinnehav bestod av korta omställningsanfall, där våra forwards oftast själva fick göra ett otacksamt jobb mot två eller tre backar. I halvtid pratade vi (som vanligt) om att försöka ta det lite lugnare när vi har bollen. Att genom enkelt passningsspel ta oss uppåt i banan och därigenom kunna understödja våra anfallare på ett bättre sätt. Och visst blev det bättre, i andra halvlek var vi med i matchen på ett annat sätt. Bollmora lyckades trots det göra 2-0 då en av deras spelare tog sig runt på vänsterkanten nere vid kortlinjen och med en hård passning in framför mål snarast träffade målskytten, som inte helt avsiktligt styrde in bollen i öppet mål. Några minuter senare kom reduceringen då Stefan kunde driva bollen centralt från mittplan och med ett behärskat skott från strax utanför straffområdet placera bollen lågt, precis innanför målvaktens vänstra stolpe.

Med lite flax hade vi härefter kunnat få till en kvittering på någon av våra halvchanser. Mot slutet kom istället ett 3-1-mål på nästan identiskt vis som 2-0-målet och därmed spikades kistan igen. På det hela taget vinner Bollmora rättvist, men med disciplin och hårt jobb ska vi kunna ta dem i höst. Vi riktar ett stort tack till Sara som med ett jättejobb gjorde en grym match för Skicka, men i nästa omgång är vi åter bittra fiender då Bara Bajare tar emot oss på Bäckahagens konstgräs.