lördag 4 maj 2013

Tour de Gröna Linjen med omnjed - Etapp 1

Ingress:

Vi har behandlat ämnet tidigare, men efter gårdagens minst sagt intressanta inledning av årets säsong så anser vi att diskussionen är högst aktuell att ta upp igen; vad är egentligen skillnaden på elitfotboll och korpen? Finns det en skillnad vad gäller färdigheter, teknik, och andra mer fysiska faktorer som till exempel spelskicklighet och styrka? Kan det vara så att
elitfotbollsspelare faktiskt har en bättre fysik än spelare i division 1 södra mix? Nej, det tror inte jag heller. Kan det kanske vara så att organisationen i de olika lagen, deras ekonomiska och organisatoriska struktur, kan vara mer välutvecklade och etablerade? Kan det kanske finns det mer pengar i säg Manchester United än Skicka BK? Nej, jag tror inte det heller. Kan det vara någon skillnad fansen emellan då, om vi till exempel jämför publiksnitt på Old Trafford och förra årets snitt i Hökis? Nej, inte heller tror jag att vi hittar skillnaden där. 

Skillnaden ligger här i bilden nedan.Skillnaden ligger i att Korpen kan vara så extremt random. Vi har erfarit det tidigare och vi har erfarit det i helt olika situationer. En gång var det tillåtet att ta bollen med händerna, eller som domaren uttryckte det: "Ja men vad ska han göra då, spela utan armar!?".
En annan gång så var motståndarlaget endast fyra spelare på planen. En tredje gång var det en kille i motståndarlaget som hade jeans på sig. Igår saknade planen mål.

Läs det en gång till - planen saknade mål. 
Det bästa är att det inte stannar där. När Skicka BK anlände till Skarpnäcks Sportfält BP fick vi genom motståndarlaget, som varit i kontakt med kvällens domare, höra att matchen skulle spelas i Kärrtorp. Med ansikten omformade till frågetecken slängde sig några av oss på sina hipstercyklar medan övriga kapade buss 180 som också blev kvällens omklädningsrum.
Under bussresan kan vi meddela att det fördes allvarliga och kritiska samtal på riktigt hög nivå. Vi pratar alltså om Skickaledning VS Korpengeneral, på direktlänk från Söderstadion, (där han självklart befann sig under kvällen). Väl i Kärrtorp fick vi ett nytt samtal "matchen är inte på Kärrtorps IP, det finns en annan plan i Kärrtorp som heter Skarpnäcks BP". Vi bah "WTF!". Väl framme på "Skarpnäcks BP" bekräftade domaren samtalet och hävdade att planen vi anlänt till faktiskt hette Skarpnäcks BP, även fast att den låg i Kärrtorp. När ändå domare och motståndarlag var på plats så kände vi till slut att det inte fanns mer att tjafsa om. Det var bäst att vi lät fötterna tala. Innan vi gjorde det så lade vi dock märke till följande: planen saknade linjer. Så klart blev ingen förvånad. Domaren bad oss ställa ut tre vattenflaskor vardera lag, längs sidorna som provisoriska linjer. På frågan om hur bred vi skulle göra planen svarade han föga förvånande: "Ja det beror ju faktiskt på hur mycket ni orkar". (En idé till kommande lagfester kan vara att vi skaffar oss en anteckningsbok där vi samlar ihop alla dessa episka citat från alla olika domare, så kan vi köra högläsning i sommar).

Tour de Gröna Linjen med omnejd - Etapp 1
Skicka BK - I.A.C Stockholm 2-0 (2-0)

Mål: Erik, Rocky
Lag: Fimpen, Jessica, Rocky, Frida, Perry, Amanda, Kim, Erik, Stefan.
Publik: Eftersom spelplatsen var okänd även för spelarna var det så klart inte fullsatt.
Fråga: Kan det medvetna valet att vi har undvikt medial uppmärksamhet samt dragit ner rejält på träningsdosen, i jämförelse med förra året, gjort oss till ett bättre fotbollslag?
Omgångens signaturdjur: Förvirrad Koala (BILD)

Skicka BK inleder alltså årets division 1 med en seger.
Tänk er en bilskrot, en bildemolering. Tänker er att bilen sakta men säkert trycks ihop och förstörs. Där har ni gårdagens match. Vi kanske inte demolerade motståndarlaget, nej det vore ju att överdriva, men vad jag försöker att illustrera, vad jag försöker att återge är att vi fungerade som en jävla lagmaskin. Vi var kompakta när vi behövde krympa, vi var explosiva och varierade när vi behövde bredda. Vi gjorde inte målen direkt, det gjorde vi inte, men vi tappade inte tålamodet för det. Vi tuggade oss genom
deras försvar tugga efter tugga, spelare efter spelare. Jag upplevde nästan oss som ostoppbara. Det fanns en tro. En övertro. En gemenskap som alla trodde på och var delaktiga i. Återigen levererade vår 2-3-1-uppställning enligt Sjumannataktikboken (bestseller på adlibris). 

Detta är en formation att bygga på. Den förutsätter att vi krymper i defensiven samt breddar och växer i offensiven, det förutsätter köpstarka yttrar och spelkunniga backar. Men det där har vi.  Om matchen då, var finns det egentligen att säga förutom att det var en lagprocess från början till slut? Ja vi kan säga att vi skapade målchans på målchans, den ena mer unik och fantastisk än den andra. Som vanligt lyckades vi inte göra särskilt många mål i relation till antal chanser, men det är också som det brukar vara. Det två mål vi gjorde är dock värda att nämnda. 1-0 kom i från ett snabbt uppspel av El Capitano, via undertecknad, slutligen serverad till fjolårets skytteligasegrare Erik (3 baljor vann han den på för övrigt!?) som ryckte förbi sista backen och distinkt placerade ett hårt skott i målvaktens ena hörn. 
2-0 bör ligga på Youtube vid det här laget och bör även ligga i samma visningsantal som Gangnam Style. Här pratar vi KLASS. Här pratar vi FINESS. Här pratar vi ROCKY. Målet skedde efter ett briljant uppspel med en stenhård pass från mittplan som
Stefan i farten klankade till Rocky som stod lite vid sidan av målet, nästan oroväckande hockeylik position, väntandes. Istället för att gå på skott direkt, han befann sig alltså mycket nära målet (dock med ryggen vänd) så valde han att springa hemåt
och runda hela försvaret i onödan för att slutligen dunka in en balja med fel fot i målvaktens borte hörn. Vad om inte total jävla förnedring, och en uppvisning av en högre makt, är inte det!? 

Mer än så finns det inte att säga, förutom att Amanda - kvällens debutant gjorde en mycket stabil insats som ytter, något som lovar riktigt gott inför fortsättningen av årets säsong. En eloge ska även riktas till Fimpen i målet som dirigerade laget med bestämd röst genom alla 40 minutrar. 

Slutligen - VI ÄR SERIELEDARE! 
(Vi är också ett av de två lagen som faktiskt har spelat en match. Det andra laget är dem vi slog, men det spelar ingen roll. Sug i er det här alla fans och läsare
där ute). 
/ #9Inga kommentarer:

Skicka en kommentar