tisdag 13 maj 2014

ELITETTAN SÖDER - OMGÅNG 1

BARA BAJARE DK - SKICKA BK 2-0 (0-0)

Publik: Människan i Jessicas mage + Kristine + ett gäng förortskids som klängde på kravallstaketet hela matchen. (Ps. de hejade på oss eftersom det hördes ett tydligt "neeeeeeiiijjjj" i enad kör fjärde gången Stefan sköt över under matchens första två minuter). 
Atmosfären: Förväntansfullt, spänt, laddat. Det var mörkt och luften var nästan höst-krispig.
Matchens lirare: Fimpen 
Anmärkningsvärt: Domaren själv agerade fjärdedomare när han högt och tydligt meddelade "Nu är ordinarie tid slut. 30 sekund övertid återstår". Vi gav honom cred efter matchen, för hans agerande, varpå han svarade med klassiska "jag har ju sett hur det där fungerar, på TV:n!".  
Laget: Jessica (coach), Fimpen, Ivar, Clement, Tove, Perry, Maja, Lovisa, Kim/Emil, Stefan/Petter

Då var äntligen årets fotbollssäsong officiellt invigd!

Premiärmatchen i 2014 års Mix Elit Söder spelades mot ärkerivalerna i Bara Bajare DK förra onsdagen. Vår pressavdelning beklagar att matchrapporten har dröjt men hänvisar till att sidan har legat nere ett tag efter ett hackerattack från missnöjda supportrar efter förlusten. Tydligen har it-ansvarig inte jobbat tillräckligt på den fronten. 

Trots seriens nya fräscha namn (absolut helt rätt namn när vi ändå snackar fotboll av denna kaliber) och trots vår smått overkliga höstsäsong 2013 så lyckades vi denna gång inte råda bot på Bara Bajare DK.
Vi har aldrig tidigare förlorat mot dem (två vinster, en oavgjord) men samtliga matcher har verkligen varit extremt jämna. Tidigare är det alltid vi som haft marginalerna med oss, dena gång var det tvärtom, kanske var det rättvist? Kanske var det ett inlägg från ödet som ett försök att göra mixvärlden lite mer jämn. Vem vet.

I den första halvleken var det vi som hade de vassaste målchanserna. Två stycken var riktigt bra och med lite tur hade haft med oss en ledning i halvtid, om deras försvarare bara inte hade stoppat bollen just på mållinjen. Det ville sig helt enkelt inte. Förutom ett mycket kompakt och bra läsande hemmaförsvar så storspelade även deras målis. Framåt hade de inte jättemycket att komma med i första förutom några av deras trademärkta långskott.

Vi klev in i andra halvlek med optimism och gott självförtroende, i snacket i halvtid sade vi att vi skulle lugna ner spelet ytterligare, krympa laget samt fortsätta klippa deras anfall tidigt. Det visade sig svårt. Vi blev ganska tidigt tillbakapressade och i samband med en hörna, och ett mycket fint inspel från kanten, lyckades motståndarna nicka 1-0. Jag skulle säga att målet kom pga två faktorer: ett - markeringsmiss av #9 (jag slutade följa honom eftersom jag var övertygad om att bollen skulle gå ut - EPIC FAIL) och två - en individuellt skicklig prestation från han som pricknickade in bollen från minimal vinkel nästan i höjd med mållinjen (till höger om målet). 
Målet tog tufft på vårt psyke och vi fick allt svårare att arbeta oss in i matchen. I samband med att vår stress ökade så stängde de ihop sig mer och mer. Inte långt efter 1-0-målet kliver en av våra försvarare (ingen nämnd - ingen klämd...) in hårt mot motståndare i eget straffområde (förresten, se highlightsen på youtube så ser ni vem det var) och vi har otur att få en straff emot oss. Egentligen var det inget att snacka om, de flesta var nog överens om att det var straff, men det kändes så klart snöpligt ändå. Dock helt rätt av vårt försvar att kliva in så distinkt och hårt i det farliga läge som ändå rådde, nästa gång blir det inte straff. Eller så blir det straff igen beroende på vad det där ödet har i sitt berömda sköte.

Slutskeendet av matchen bjöd på hawaifotboll, säkerligen ganska underhållande för publiken, men desto mer frustrerande för oss eftersom vi egentligen inte kom framåt. Vi kom liksom inte närmre än en meter utanför boxen, och när vi väl fick skottläge så sköt vi över. Över så in i helvete. Det finns inte mycket mer att säga om denna match. Bara Bajare var effektiva gjorde det svårt för oss, riktigt svårt. Kanske hade matchbilden sett annorlunda ut om vi hade lyckats hålla ihop laget mer kompakt. Vi hade problem med att lagdelarna var för långt ifrån varandra. På det hela taget så tycker jag ändå inte att det finns något att vara orolig över. Vi var definitivt med i matchen och vi hade en del riktigt bra sekvenser. Det kommer att ge med sig. 

Nästa match är nu torsdag, "hemma" mot Majkens. Kom och kika vett ja!
/ #9


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar