fredag 16 maj 2014

ELITETTAN SÖDER - OMGÅNG 2                                   
SKICKA BK - MAJKENS 2-1
Mål: Stefan 2.
Laget: Coach Jessica, Fimpen, Erik, Tove, John, Lovisa, Emil, Petra, Clement, Amanda, Stefan, Jocke, Charlotte.
Publik: Hammarby IF P -07 och Anna Å.
Fråga: 1) Hur går kontraktsförhandlingarna? (Se nedan.) 
2) Hur länge är det möjligt att knipa, Jessica? Till sommaruppehållet?


En viss Skickabebis verkar trivas i en viss kaptensmage. Eller har hen redan ett Skickahjärta och ställde upp för att möjliggöra Fimpens deltagande i torsdagens drabbning genom att kämpa sig kvar ett tag till? Oavsett vilket, så medförde dröjsmålet att vi hade inte mindre än två nytillskott bland utespelarna - Jocke (inringd som målvakt) och Jockes andra hälft Charlotte (inringd i tjejkris).

Matchuppladdningen var uppsluppen, den nya arenan gjorde att vissa hade svårt att hitta och laget trillade in lite eftersom efter diverse strapatser genom förorten... Känslan var på det stora hela mer positiv och mindre nervös än inför premiären. Det ovanligt mjuka underlaget kommenterades av flera personer under uppvärmningen, något som kom att ha betydelse vid matchens första mål.

Det såg tryggt ut till en början. Vi hade övertag i bollinnehav (59% mot Majkens 41% i första halvlek) men hade svårt att hitta de solklara målchanserna. De farligaste bestod av en hård diagonalboll genom straffområdet som Amanda (överraskande snabbt åter efter skada tack vare disciplinerad rehab) sånär kunde få en tå på vid bortre stolpen och Lovisas inspel från kortlinjen längs marken som nästan fumlades in av deras målvakt.

Majkens hade inte mycket. Trots att de är ett spelskickligt lag när de håller bollen på gräset så fokuserade de på långa bollar, från målvakt till forward, oftast helt utan andravåg. Vår backlinje var mycket stabil och kunde styra undan det mesta med bra positionsspel och resoluta ingripanden. Särskilda eloger till Erik på ny position (såg ut som om han aldrig gjort annat än legat i rygg på forward) och Charlotte (1. lättnaden! när hon inför match säger att hon helst spelar back, och 2. gör det med sånt fighterhjärta att man kunde tro att hon varit Skicka trogen sedan knattespel).

MEN! (Så klart...) En av tjongbollarna från målvakten fick en oväntat uppbromsande studs i det mjuka underlaget och när det, vid det enda tillfället i matchen, uppstod en viss obeslutsamhet mellan backlinje och målvakt kunde Majkare få en fot emellan och... halvlobba(?) in bollen. 0-1.

I halvtid dryftades att vi skulle försöka komma till fler avslut utifrån och att vi varit lite tidiga med att slå den långa bollen. Som egen reflektion vill jag tillägga att det senare väl får antas bero på, återigen, för stora avstånd mellan lagdelarna. (Vi körde naturligtvis mantrat "ingen stress" också, men that goes without saying hädanefter, va?)

Andra halvlek såg till en början ganska mycket ut som den första, men spelet blev med tiden allt mer böljande. Majkens blev giftigare i sina uppstickare (när bollen låg på marken) och de hade bl.a. en stolpträff. Vi kom dock också till allt farligare lägen och den växande oron i motståndarlaget kunde tydligt höras i snacket. Till slut gav det också utdelning när Stefan kunde trycka in en volley bakom utrusande målvakt efter lite flipperspel. Välförtjänt kvittering.

Inte många minuter senare fick vi en hörna från höger där Stefan mötte och fick den korta bollen. Han utmanade sig därifrån upp emot straffområdeslinjen och avlossade där en rapp och stenhård tåpaj, rätt upp i närmsta kryddhylla. 2-1 med 6 minuter kvar.

Matchen avslutades med ett fortsatt böljande spel när Majkens jagade kvittering. Det var dock vi som var närmast ytterligare mål i våra kontringar då Majkens var de som drabbades hårdast av slutstressen medan vårt försvar säkert och beslutsamt kunde avstyra.

Hela henskapet går från matchen med väl godkänt och det var egentligen aldrig något snack om att vi var det bättre laget, dock var det med en väldig lättnad som slutsignalen ljöd. Inte minst eftersom vi nu fick ett kvitto på att vi även denna säsong ska vara med och fightas i toppen, något som inte var helt givet efter den lite darriga premiären.

Säkra källor säger oss för övrigt att det efter matchen påbörjats förhandlingar mellan Skickaledningen och Charlotte (fn free agent), ev ska ett färdigt kontraktsförslag redan ha lämnats. Spännande tider, nu är det med tillförsikt en blickar mot fortsättningen av säsongen!

Forza Skicka!
/#12

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar