måndag 23 juni 2014

ELITETTAN SÖDER OMGÅNG 5

EN MIX AV STOCKHOLMS BÄSTA - SKICKA BK 1-1
Lag: Fimpen, Ivar, Tove, Petra, Lovisa, Tove E, Kim, Stefan, John, Clement, Petter
Mål: Stefan
Matchens lirare: Fimpen


Den nyblivna pappan Fimpen stod i mål, den nyblivna mamman Jessica stod i närheten av planen och den nyblivna människan Liv fick uppleva en jämn match på Farstas bästa konstgräsplan.

Motståndet stod En mix av Stockholms bästa för, och jag tror att namnet inte är ironiskt utan att de faktiskt vill vara Stockholms bästa mixlag. De har en bit kvar, men har helt klart potential (så nobelt av mig att berömma motståndarlaget – jämför gärna med förra matchreferatetet då motståndarna mer eller mindre hånades pga sitt lagnamn, skämmes Kim!). 

Hur som helst. Mixen rörde sig bra över planen och hade några starka kort, framför allt några personer på mitten och en bollsäker person på vänsterkanten. Skicka blev lite ställda över deras rörlighet och att de alltid tycktes vara tre i anfallet, men med Fimpen i målet styrdes försvaret med järnhand.
Första målet kom snabbt i första halvlek – vår egen Farstahjälte Stefan klev fram efter cirka fyra minuter och drog på ett skott som målvakten (som enligt ”säkra källor” spelar i Bajens pojklag till vardags!?) styrde in.
Skicka jublade men glädjen blev kortvarig. Strax efter vårt mål kom en Mix-kille fri på kanten och slog en snett-inåt-bakåt-passning som en framrusande Mixare enkelt kunde bredsida in. Miss i markering, brist på kommunikation och 1-1 var ett faktum.

Det resultatet stod sig genom hela matchen och hade vi inte haft Fimpen i mål hade det nog sett annorlunda ut. Vi spelade bra, matchen var jämn, men Mixarna hade en del farliga skott och Fimpen for runt i målet som en akrobat hämtad från en Buster-tidning. Och detta trots att hans nya lilla dotter låg vid sidan av planen (i Jessicas famn, inte på marken) och skrek lite från och till. Jag tror att hon försökte skrika att vi skulle förvalta bollen och spela mer aggressivt och sätta snabb press men det är något oklart.
Även Skicka hade några fina chanser, men i vanlig ordning är vi lite bättre på att spela fram bollen än att sätta den i mål.

Nu vill jag på inget sätt låta negativ, vi gjorde en bra match och kände oss nöjda på tunnelbanan (och i bilen) hem. Men inför hösten måste vi sätta hårdare, snabbare press, vara mer aggressiva och TYDLIGA samt vara lite skarpare när vi närmar oss målet.
Vi går till sommaruppehåll som ett mittenlag, med två vinster, två förluster och en oavgjord. Vi har gjort lika många mål som vi har släppt in (10). Vi minns alla hur det gick förra året – då krossade vi allt och alla under hösten, och jag ser ingen anledning till att det inte kommer bli likadant i år.

Vi ses på cupen den 6 juli! Då ska vi INTE åka ut på straffar och vi ska INTE vara bakfulla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar