måndag 13 oktober 2014

ELITETTAN SÖDER OMGÅNG 11

Smurfarna - Skicka BK 4-1 (2-0)

Lag: Fimpen, Moa, Emil, Paulina, Petra, Axel, Kim, Frida, Perry, Clement.
Mål: Kim
Publik: Nej
Fråga: När ska Skicka BK lära sig att ta ett mål bakåt utan att börja hänga med huvudena?

Inramningen var ju perfekt. Några av oss pratade på vägen dit om att förutsättningarna för att spela fotboll var optimala. En småkylig och stilla höstkväll, det hade regnat tidigare under dagen (vilket åtminstone är optimalt på naturgräs) och det fanns en bra känsla i truppen under uppvärmningen.

(Så här mycket av rapporten var skriven när den av olika anledningar (framför allt misspepp, efterföljande matcher var inte till stor hjälp…) blev liggande i träda. Ambitionerna att hålla samma litterära höjd som ständigt visas i rapporterna från #9 fick ersättas av en mental kamp för att överhuvudtaget uppbringa den energi som krävs för att åtminstone återge målen i skrift. Jag ber om ursäkt, och here goes.)

1-0. En typ av mål som Skicka aldrig lyckas med - hugga på retur. Ett lågt skott utifrån i vått gräs är svårt för målvakten, vilket Smurfarna tog fasta på. Helt ensam kunde deras anfallare peta in bollen i tom bur.

2-0. Lågt inspel från kanten (hörna?) flipprar på två av våra försvarare och in i mål.

2-1. Kommer ej ihåg detta mål. Kim, kommentera gärna blogginlägget nedan med en ingående beskrivning av ditt mål. Vad tänkte du? Hur kände du när du såg bollen gå i mål? Vi vill veta allt.

3-1 och 4-1. Två identiska mål. Spelvändning från Smurfarna där deras vassaste spelare kommer i fart i vänster innerposition och placerar bollen distinkt lågt vid bortre stolpen, otagbart för Fimpen.

Som frågan i ingressen antyder - vi spelade ok den här matchen men blev som så ofta annars alltför negativt påverkade av våra baklängesmål. Vi bygger sakta men säkert upp spelet på ett bra sätt och etablerar vårt eget spel, men får lite oturliga kallduschar emot oss vilket gör att vi tillfälligt tappar spelet och måste börja om spelbyggandet. 
Sen hade de också en riktigt stabil målvakt som stod rätt vid de flesta av våra avslut. Undertecknad anser därför att den här matchen definierar vår säsong på ett ganska bra sätt - vi gör bra matcher men har svårt med a) effektiviteten framåt, och b) den mentala biten vid motgångar (baklängesmål). 
Vi är nu fast i ingenmansland i tabellen men ska avsluta serien på bästa möjliga sätt. Därefter tar vi sikte mot en sjukt bra fest 18/10 och börjar sen ladda inför säsongen 2015, då tar vi hem det här, inget snack.
Forza Skicka!
/#12

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar