måndag 8 juni 2015

Tour de 1337 - Etapp 6Majkens – Skicka BK 2-6

Mål: Kim 2, Kalle 2, Petra, Stefan
Matchens lirare: Palle
Matchens lärdom: Första gången du säger ”balle” får du en tillsägelse, andra gången blir du utvisad

Majkens har länge varit ett av de bättre lagen och vi har haft tufft att slå dem tidigare. Den här gången blev det lite annorlunda.

Det var en stark och bred trupp som anlände till Bäckahagens BP. Jag var först på plats och tänkte ”vilken tur vi har med vädret”. HAHAHA. Självklart börjar det regna en halvtimme innan matchstart – annars vore det ingen riktig Skicka-match ju.Innan match pratade vi om att stänga mitten, då vi vet att Majkens alltid brukar ha någon teknisk kille med bra skott på den positionen. I övrigt körde vi det vanliga mantrat ”bygg bakifrån, rulla boll, ha kul”. Sagt och gjort – vi stängde mitten, rullade boll och hade kul, och det gav utdelning rätt snabbt. Här vill jag be om ursäkt för att jag inte minns något av målen, alltså inte ett enda!, så vill man ha mer exakt info får man vända sig till Kim eller Clement som brukar ha rain man-koll på alla målsituationer. Men skit i det, målen är inte det mest väsentliga med denna match, även om de alla var supersnygga (antar jag, vet som sagt inte, det är som att den delen av min hjärna är avstängd under match). Det väsentliga som jag ser det är att vi spelade så jäkla bra fotboll. Vi bjöd aldrig in Majkens i matchen, vi stängde effektivt av deras spel och vår defensiv var exemplarisk. De två målen som Majkens fick bjöd vi egentligen på (slarvig passning, dålig markering), och det skapade aldrig någon oro hos oss. Känslan var hela tiden att vi ägde matchen.

Majkens kände förmodligen likadant, för man kunde nästa ta på frustrationen i deras lag. Det slogs nävar i marken (eloge till den spelaren för stor dramatik), det sparkades i stolpar och det sades fula ord (se ovan). När Majkens fick en spelare utvisad var det dock bara en minut kvar, så det gjorde inte jättestor skillnad. Övriga noteringar: Petras klack som kunde ha blivit årets mål. Kalles och Stefans små privata sessioner, när de stod och jonglerade och trixade bollen till varandra i sju minuter (typ). Kul för Stefan att äntligen ha fått en lekkamrat! Palles enorma slit på kanten (om ni undrar hur man gör när man förlorar boll – kolla på Palle, som ta mig fan alltid vinner tillbaka den). JESSICAS COMEBACK ffs!

Nu på tisdag är det sista matchen innan sommaruppehållet och efter att vi har krossat Sillstryparna är det obligatorisk segeröl på pizzerian i Bandhagen.FORZA SKICKA!
/#3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar