torsdag 28 maj 2015

Tour de 1337 - Etapp 5

Skicka BK - En mix av Sthlms bästa ? 1-3 (0-2)

Lag: Markus, Kim, Emil, Kalle, Stefan, Moa, Palle, Ellinor. 
Mål: Kim (Kalle)
Matchens lirare: Markus
Matchens frågor: 
1. Vilket lag var det egentligen som vi mötte? På spelschemat stod det Bara Bajare DK.
2. Varför kunde endast 8 av Skickas 38 medlemmar spela? Verkar som en orimlig siffra. 
3. Hade någon i Skicka något personligt emot domaren eller varför dömde han endast ett beslut till för fördel?
5. Varför gick båda mina fotbollsskor sönder samtidigt? Också orimligt. 
4. Har vi kommit ner på jorden nu?

Utan att något lag vunnit serien på ett antal år, vi har aldrig vunnit högsta ligan och jag vet helt ärligt inte om Bara Bajare heller har gjort det, så har det ändå pratats om de två lagen som "seriens giganter" och "giganternas kamp" i diverse medieforum genom åren. Kanske har det att göra med att de båda lagen har en historia, vi har båda funnits länge och vi gör det vi gör på allvar. Vi är inget engångsligg eller en kul grej man prövar på en sommar. Detta är 4-life. 

Har också upplevt att båda lagen haft lite samma värderingar genom åren, säkerligen är det också därför vi utåt sett kommit så bra överens (på planen är det hat). Eller kanske har det att göra med att båda lagen faktiskt bara består av trevliga människor, människor som älskar fotboll och typ älskar att hänga med varandra? Sen är det ju säkert troligt att det faktum att merparten av spelarna i respektive lag är Bajare också, spelar in. Rimligtvis bör alla i Bara Bajare var Bajare btw. För Skickas del är frågan om det faktiskt är så vid närmre eftertanke. Det här känner jag att jag kan få skit för. Men jag tror dock Bajen ligger kvar i toppen, kommer upp till sex röster på Bajen, tre på Aik och sen är det någon stackars gårdare samt någon, eller möjligtvis några, som håller på det oäkta ÖFK (Heja Frösö IF säger jag). 
  Jo det här med värderingar. Till vår stora förvåning så ställde kvällens motståndare upp med tre spelare från det numera nedlagda laget "En mix av Sthlms bästa". Ett, enligt Skicka, av mixvärldens oskönaste lag, som vi kastar i samma låda som Favoriter i Re-mix och Krokben Kickers. Värderingar som Skickas ledning uppfattat har delats med delar av Bara Bajares ledning. Varför vi känner så här kan man läsa riktigt kort om här. Det var alltså därför vi blev förvånade över att se dessa tre spelar i BBDK:s matchställ. Det var även förvånade att de var 100 personer på bänken, vilket annars brukar vara en ganska stark Skickagren, det här med avbytare och bra uppslutning (mer om det senare). Hur som helst, de får så klart värva vilka lirare som helst, det får vi också. Det kändes bara som att BBDK:s homogena lag plötsligt blev ohomogent, som att det inte riktigt var samma lag som stod på planen, som det lag vi mött tidigare år. Något som blev tydligt här är att BBDK ligger hästlängder före när det gäller föryngringen, och den nya generationen. Vår nästa generation är som äldst 3-4 år, med ganska många kring 1 år i dagsläget. BBDK:s yngre generation verkar ligga ca minst 15 år upp. Här kan det bli aktuellt med tillväxtpreparat, för vår del, om vi på sikt ska ha ett slagkraftigt lag. Länktips uppskattas!
Men men vilka spelare som spelar i det andra laget ska vi ge fulla fan i, så vi försökte fokusera på vårt. Vi hade som vanligt these days en riktigt go känsla innan matchen och av atmosfären att döma så trodde vi nog att det skulle gå vägen. En av BBDK:s absolut största styrkor är deras organisation. Vilken match vi än spelat mot dem så har det alltid varit råjämt. Ofta har det slutat oavgjort 0-0 eller 1-1, alltid väldigt få mål. Det är möjligt att detta är den mest målrika match som spelats lagen emellan. Mycket tror jag har att göra med att de spelar, och är, just väldigt välorganiserade. Vi körde på med vårt hittills fungerande tänk för året, att styra motståndarna och avvakta deras misstag, haffa boll, och söka vårt eget spel. Det fungerade bra till en början. BBDK hade mycket boll men kom egentligen inte till några större farligheter i början. Dock fick vi allt svårare att hålla uppe vår höga press, dels eftersom vi hade få/och inga avbytare men även på grund av en kopiös rörelse i BBDK. Första målet kom från en total felpass från oss, som frispelade en av deras spelare och det andra målet var markerings/rensningsmiss som deras forward effektivt, småfräckt och småläckert, lirkade in ovanför Markus. Vi hade våra chanser, eller snarare så hade vi en del speluppbyggnader som såg bra ut, dock kom vi aldrig nära mål förrän i slutet av halvleken. 

Så det var med en tro om att vi var på väg in i matchen som vi klev in i den andra halvleken. Halvleken började dessvärre med att vi släppte till motståndarna allt för lätt, med lite tur hade de fått in fler mål redan där. Vi kom närmre mål i denna halvlek och mycket tack vare Palle och Ellinor som sprang något helt djävulskt ute på kanterna. Dessvärre blev det BBDK som också fick göra nästa mål, och angående det målet så finns det egentligen inte så mycket att klaga på. Det var en prestation, ett snyggt skott från deras hoodiekille som var svårtagen för Markus. Frustrationen växte och vi tog oss allt närmre mål i takt med att svordomarna ökade, vi kom till en del riktigt vassa lägen i slutet men det ville sig inte. Deras målvakt storspelade, vilket han dessvärre ofta gör, men också ett kompakt försvar gjorde det svårt för oss att komma igenom överhuvudtaget. Med några minuter kvar fick vi dock ett tröstmål. Det finns ingenting att säga om det förutom att det var skönt att det skapade lite frustration hos bortalaget. I mina ögon var denna match inget att snacka om - Bara Bajare var det bättre laget på samtliga fronter. Vi hade lugnet och spelidéerna med oss, men det saknades något den sista biten, där var motståndarna vassare överallt. Det saknades även förståligt - ork. Det kändes även som att det fanns någon form av uppgivenhet hos oss ganska tidigt i matchen, vad det kan bero vet jag inte men kanske hade det att göra med att flera av oss verkade vara besvikna över domarens insats. Inte att det på något sätt påverkade vilka som vann, men att vi liksom aldrig fick någonting med oss. 

Slutligen så hoppas vi, från botten av våra hjärtan, att det går bra med tjejen som skadade knät. Vi önskar dig all lycka och hoppas att det inte var något allvarligare! 
För att svara på kvällens frågor:
1. Vilket lag var det egentligen som vi mötte? På spelschemat stod det Bara Bajare DK
Svar: Fortfarande oklart.

2. Varför kunde endast 8 av Skickas 38 medlemmar spela? Verkar som en orimlig siffra. 
Svar: 75 procent av medlemmarna i Skicka BK är, eller ska bli, arkitekter, och just denna vecka ska alla ta examen. All respekt för det men skolan bör se över sin planering. Sen pik mot övriga i ledningen som inte fixar barnvakt samt sjukar sig från jobbkonferens. 

3. Hade någon i Skicka något personligt emot domaren eller varför dömde han endast ett beslut till för fördel?
Svar: Här kan ju den som ev. känner sig skyldig kliva fram. Annars är det bara ett ?

5. Varför gick båda mina fotbollsskor sönder samtidigt? Också orimligt. 
Svar: För att jag köpte de på rean på Igor Sport fjol.

4. Har vi kommit ner på jorden nu?
Svar: Nej för i helvete. 

// #93 kommentarer:

 1. Välformulerat recension men synd på resultatet:(.
  Men nästa möte mot Bara Bajare.
  Då tar vi dom. Bombsäkert.
  Passa er.
  Forza Skicka BK!

  ps. efter "Diploma days" ska jag vika mitt liv åt Skicka d.s.

  #11


  SvaraRadera
 2. Det viktiga är inte om man håller på Bajen utan att man är som en Bajare, dvs en god kamrat och en skön lirare. Ja hoppas kunna höja medelåldern lite till returmötet förövrigt;) Peace, love, unity and heavin funk som African Bambata skulle ha sagt. /Coach Butch

  SvaraRadera