torsdag 9 juni 2016

Elitdagboken - del 6

STOCKHOLM IAC - SKICKA BK 2-5
Lag: Axel, Jessica, Tove, Palle, Petra, Malin, Erik, Clement, Stephan, John.
Mål: Clement 2, Petra, Malin, Stephan
Publik: Malins föräldrar + Obbe <3
Fråga: Hur många lag är det rimligt att Jonte (se matchref från Bara Bajare) spelar i?
Matchens Skickait: Clement (trots dåligt hemjobb på slutet :))

Det här var väl en rolig match hörrni! Och resultatet visar på vilken jäkla bredd vi har i laget! Säger som Clement: "vi kan ställa vilket lag som helst på plan och ändå spela bra fotboll". Word på den.
Det var egentligen aldrig något snack om saken, vi rullade boll och spelade riktigt fint framåt och höll ihop bakåt. En extra bra grej denna match är att vi verkligen jobbade med understöd - en stöter, en täcker - inga konstigheter egentligen men vi har varit rätt bra på att stöta utan att täcka. Men denna match satt det! 

Stockholm IAC har vi mött förut (sägs det, minns ej, se föregående matchref) och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om dem. De har en del bra spelare, individuellt, men som lag kändes det inte som att de riktigt hittade varandra. Deras spel var dessutom rätt enkelt att läsa - typ ge bollen till en dribblig kille och se hur långt han tar sig. Det visade sig - inte så långt, eftersom vi som sagt låg rätt i positionerna mest hela tiden. Deras mål bjöd vi på, då vissa av oss (eh hehe nämner inga namn) blev lite övertaggade framåt och glömde att ta sitt ansvar bakåt. All heder åt Jessica som fick slita rätt ensam i vissa lägen. OCH! All heder åt Axel som bland annat gjorde en episk kräftgång för att hindra Jonte (se ovan) från att få in bollen. Axel liksom halvlåg i vad som kändes som flera minuter och lyckades ändå förflytta sig åt sidan för att täcka ut bollen. Weird, men snyggt. 


Clement slet på bra både i mitten och framåt, vid några tillfällen var det som att han var överallt. Och han gjorde välförtjänt de första två målen. Även Stephan, Petra och Malin klev fram bra och hittade varandra i det offensiva spelet. Stephans mål kom efter en snygg räd av John och jag tror att alla på sidan tänkte att John skulle gå på skott, men istället slog han en riktigt smörpassning till Stephan som stod helt rätt. Även Petras mål var en uppvisning då hon först snurrade upp Jonte (se ovan) på läktaren tio gånger om, innan hon en stund senare typ skruvlobbade in bollen över IACs målvakt.
Även undertecknad och Erik lyckades lite bättre denna match. Skrev inget om det i förra referatet men man kan väl säga att det då syntes att vi varit borta ett tag (för att uttrycka det milt). En fråga är dock hur länge det tar innan Erik blir utvisad? Lol grej efter en situation där domaren sa "nästa blir kort". Erik ba "ja men jag visste inte vad jag skulle göra, jag visste att jag inte skulle hinna ta bollen". When in doubt - tryck på nån motståndare riktigt jävla hårt. (Alltså han sa det efter matchen, inte till domaren. Som för övrigt blåste för småsaker rätt ofta, eller?)

På det stora hela - en bra match. Synd på de två baklängesmålen bara. I denna match hade vi ju råd med det, men från ledningens håll ser vi gärna att vi undviker såna slarviga misstag - till exempel nästa vecka mot Majkens kan såna missar komma att kosta oss segern. Näääää, det kommer ju såklart inte hända, men det är väl bra om vi siktar på att inte släppa in några mål över huvud taget?!

Så, en match kvar innan sommaruppehållet (och cupen! ni peppar väl på cupen!!!???). Majkens alltså,  som ju brukar bjuda på rätt fin fotboll. TAGGA!

/#3
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar