torsdag 16 juni 2016

Elitdagboken - del 7

MAJKENS – SKICKA BK 2-3 (1-1)

Mål: Malin (Stephan), Clement, Johan
Lag: Markus, Jessica, Erik, Tove, Emil, Kim, Petra, Johan, Malin, Clement, Stephan.
Publik: Malin Ultras (föräldrar + Obbe). Tifo förväntas till hösten.
Fråga: Lite onödigt spännande va?
Alltsååå, en vill ju inte jinxa, men helvete vilken streak hörni, 7 - 0 - 0! Tre nya poäng mot ett decimerat Majkens gör att vi kan gå till sommaruppehåll som ensamma serieledare. "Obesegrade!" kommenterade nån efter matchen, men det är fan bättre än så ju(!) eftersom det kan innefatta även oavgjorda resultat.

Oavgjort hade det dock kunnat bli i den här matchen med lite oflyt, Majkens kom till några halvchanser i andra, lyckligtvis resultatlösa. MEN, med lite större skärpa från oss i sista tredjedelen hade vi kunnat göra fem baljor till, det var en fullt rättvis seger alltså.

Så länge Skicka har spelat i högsta serien har även Majkens gjort det. Vi känner dem alltså ganska väl vid det här laget, och det brukar vara jämna, välspelade matcher lagen emellan. De saknade dock flera av sina bollskickligaste spelare och deras patenterade Komma i fart i andravåg-spel uteblev. Underhållningsvärdet i matchen blev såklart kraftigt lidande, de ljusblå bjöd istället på en taktik så långbollsfokuserad att den hade gjort Öisarna imponerade. Vi höll bollen på marken som vanligt och kom gång på gång runt på kanterna med lägen för snett-inåt-bakåt. Allt som oftast var vi dock ineffektiva, missade mål eller slog bollen i famnen på målvaken. Till slut kunde dock Stephan komma loss djupt på högerkanten, och med en lång öppnande pass parallellt med kortlinjen, hitta Malin på bortre som bara hade att stöta in den i öppet mål.

Här kändes det som att vi tagit tag i matchen ordentligt och kontrollerade skeendet. Men säg den lycka som varar för evigt eller ens till halvtid. Majkens target player på topp var stor och gjorde det svårt för oss att komma åt bollen, och vid ett enda tillfälle fungerade Majkens taktik på pricken som planerat: Lång boll - mottagning - vändning - distinkt avslut i bortre gaveln. Fakk.

Vi kom i halvtid överens om att i försvar vara mer noggranna med att stoppa forwardens vändningar och att ge varandra understöd. Detta lyckades vi bra med, samtidigt som vi trummade på i samma stil som innan i anfall. Clement lyckades tidigt i andra snappa upp en boll när deras målvakt var på lång utflykt, runda densamme och rulla in bollen i den övergivna buren. Malin hade kunnat välja att sno målet, men visade på #skickabkstyle när hon kamratligt lät sig tunnlas av Clements avslut.
1-3 var också en uppsnappad boll framför Majkens straffområde, den här gången av Johan, som på egen hand avancerade några meter för att sedan trycka upp den i målvaktens högra kryss.

Spiken i kistan trodde jag. Men efter detta kom Majkens alltmer in i matchen och kom till fler avslut i det böljande spelet. Riktigt kanonfarligt blev det dock inte förrän domarn förväxlade Kims mage med en hand (lätt hänt pga de fem fingerliknande spenarna han har till höger om naveln, stackarn)* och gav hemmalaget straff. Straffskytten gjorde inget misstag, 2-3.

Vad som hände i slutminutrarna är höljt i ett töcken sedan Ledningens Ständige Sekreterare efter slutsignalen plockade fram en Armand de Brignac -08 http://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/armand-de-brignac-7607909 och bjöd laget runt för att fira segern och den excellenta våren (efter den obligatoriska golden shower'n såklart (det heter så när man sprutar skumpa va?)). Klart är i alla fall att det inte blev några fler mål, och vi kunde inkassera vår sjunde raka seger!

Sommaruppehållet är slut 17/8 när det blir rivstart med seriefinal mot Resursteamet. MEN, dessförinnan är det cup för tusan! 3/7! Regerande mästare! Då hoppas vi att alla som kan visar #skickabkstyle och inte väljer att ställa upp med nåt annat säckgäng.**

Framåt Skicka! Bättre Än Obesegrade!!

 #12

*Skoja. Kim har inga spenar. Vad jag vet. Straffen var obegriplig.

**Nån som känner sig träffad? Inte meningen att peka ut nån. Typ som nåt svart får eller så. Bara det att vi gääärna ser att man väljer Skicka BK. Om nu nån funderar på nåt annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar