onsdag 3 maj 2017

Att försvara en titel - del 1

Majkens - Skicka BK 2-5 (2-2)
Mål: Självmål, Petra (Kim), Kim, Clement, Kalle (Stephan).
Lag: Axel, Paulina, Jessica, Petra, Frida, Kim, Erik, Clement, Kalle, Stephan.
Coach: Emil + Tove På länk (med Emil)
Stämningen: Mycket god
Kvällens bästa: FRIDA ÄR TILLBAKA
Matchens lirare: Petra/Clement. 

2017 års premiär av elitettan söder har precis ägt rum. Till alla Skickakännares stora glädje fick föreningens supporterklubb tillslut igenom önskemålet om att gamla grusplanen vid Hägerstensåsen skulle göras om till konstgräs och framförallt, som det hette i motionen som korpens högsta ledning godkände i slutet av vintern "[...] måste bli en hemmaplan till det enda lag som förtjänar det - Skicka BK". En knepigt, och ambitiöst, formulerad mening senare kan vi konstatera att det fanns ett samförstånd mellan planens underlag och kvällens skickaiter. Med andra ord: det bjöds på hejdundrande vacker fotboll ikväll. 

Så länge som Skicka har varit med i den högsta serien har Majkens varit med. Varje år har de hamnat på den övre halvan. Ibland är Majkens asbra, ibland är Majkens ganska bra. Idag var Majkens som lag ganska dåliga men de har några riktigt skickliga spelare. Dessvärre, likt de flesta lag som Skicka tillslut krossar, saknade Majkens kvällen till ära en av de viktigaste ingredienserna i ett lagspel. Just lagspelet.

1-0 till Skicka kom ganska snabbt. Ett självmål. hög press, mycket stress - bam. 1-1 kom också ganska snabbt. Ett av två misstag som Skicka gjorde i första halvlek. Dock en bra prestation av deras stjärna. Det kan en inte ta ifrån honom. 2-1 kom genom bra lagd passning (från mig yes) till Petra som placeringssköt in bollen där den hör hemma. 2-2 kom precis innan halvtid efter att vi gjorde vårt andra misstag under den första halvleken. Schabbel kan man kalla det. Ingen nämnd ingen klämd. Men jag var inblandad där också. +-0, nu kommer jag inte nämna mig själv mer. Halvtid, inte mycket att säga än att vi bara ska fortsätta eftersom vi spelar jättefin fotboll. Vi hade kunnat leda med 5-0, hette det i halvtid. Och heter ofta i Skickas värld. 

Andra halvlek har inte gått länge innan nr 18 driver bollen på offensiv planhalva, hen tänker först passa någon av de ettriga och vassa yttrarna (Petra/Frida) men väljer istället att gå solo och drar på ett skott. Kan ha varit snyggt. 4-2 kommer efter att Clemme stal bollen från målis, fräckt men rättvist, och därefter placerade in bollen. 5-2 kom efter att Kalle blivit serverad av Stephan och sett den enda lucka som inte var täckt av Majkensspelare som i panik försökte täcka målet från att femman skulle rulla in. Föga hjälpte det när Kalle spetsade sina hökögon. Emil sa efter matchen att det hade kunnat bli 10-0. Någon annan sa att det hade varit typiskt Skicka om det blev 2-2. Någonstans där mittemellan har vi sanningen. 5-2 till Skicka blev alltså kvällens premiärresultat. En jävligt stabil och rolig start på årets säsong. Nu blickar vi vidare. Öisarna nästa vecka. Bortamatch på vår andra hemmarena Bäckahagens BP. 20.30. Väl mött!

/Den riktiga nr 9Inga kommentarer:

Skicka en kommentar