Lag: Fimp, Erik, Clement, Stephan, Kalle, Kim, Jessica, Panto, Frida, Petra
Mål: Kalle, Erik, Petra, Stephan
Frågor: vart var fokuset?
Matchens lirare: Erik (snyggt mål, flera bra uppspel, resolut i defensiven).

På förhand, enligt det superhaltande tabellen och efter dem omtalade spelarflykten från BBDK hade Skicka på förhand inte en särskilt stor oro. Jag tror kanske inte att vi underskattade de men jag tror att vi var ganska säkra på att vi skulle rulla ut de. Inte mindre avslappnade blev vi efter att återigen, likt flera matcher i år, rullat in 1-0 inom bara några kort minuter/någon minut. Sen hände något. Vi blev passiva, steget efter och det var som att bollen inte ville vara vän med våra fötter. 1-0 blev snabbt 1-1 och 1-2, båda två långsistansskott med bristande markering/uppmärksamhet i flera led.  Vi tryckte på som vi ofta gör matcherna igenom men hade absolut ingen skärpa i avsluten. Det var helt undermåligt avslutsspel denna kväll. BBDK håller tyvärr ut sin ledning till halvtid och får det andrum de behöver. Väl i andra halvlek tar vi kommandot direkt men låter de för 1 chans som de omedelbart gör mål på. Återigen ett långskott. Målen vi släppte in idag är vanligtvis mål vi inte brukar släppa in. Det var som att de flesta stod å drömde om hänget på Petra å Kalles balkong efter matchen. 1-3 blev 2-3 efter kyligt avslut av 2013 (isch) års skytteligavinnare Erik. Skönt att du äntligen fick näta efter flera bra chanser de senaste matcherna.

De återstående 10 minuterna av matchen blir en kamp med klockan, bollen och domarn. Chanser kommer gång på gång och vi lyckas hålla en så pass bra press att de sällan lyckas spela upp bollen. Förutom en rullande boll på ribban var våra avslut som tidigare nämnt tafatta och av dålig kvalité. 3-4 kommer dock efter en snabbt igångsatt hörna där Kalle placerar in bollen i en rörig smet av spelare varifrån Petra får en sista touch på bollen. 20 sekunder senare, ny sekvens där Kalle spelar sig fram till bra skottläge och distinkt (med vänstern?) placerar in 4-4. Efter det hinner vi med ytterligare en chans men där var skärpan i avslutet inte med oss igen. Det vi kommer ta med oss från denna match (det enda) är vår karaktär vid underläge. Vi vet att vi har kapacitet att vända och vinna och vi gör det så när. Det viktigaste är att vi orkar och att vi tror på oss och därför aldrig slutar kriga. Som det sa igår, att vi orkar hela matchen igenom tyder på att vi är vältränade och har haft en lyckas försäsong. Det tackar vi Camp Igge för!

Nästa anhalt för expresståget Skicka BK är Korpen National Cup 2017 på Kärrtorps IP 2/7. En av årets höjdpunkter för både fans och spelare!