torsdag 25 oktober 2018

Världens bästa gäng


Utesäsongen 2018 är över

Från att i fjol, från absolut ingenstans och helt oförtjänt enligt stora delar av mix-mediaetablissemanget, ha plockat silvret precis framför näsan på anrika och länge helt omöjliga Öisarna samt årets segrare Majkens, så parkerar vi i år Skicka BK-bussen på en darrig fjärdeplats. Detta gör vi efter två raka 0-0 matcher.



Men misströsta inte! Vi kom fortfarande fyra i Sveriges bästa serie (om än det enda kända seriesystemet för mixlag) och detta under ett år som ledningen tidigt etiketterade som ett klassiskt mellanår. Varför gjorde vi det då kanske ni undrar? Jo här ska ni få höra. Det handlade dels om att vi visste att flera spelare skulle komma att bli föräldrar under säsongens gång, att några nyligen blivit det och att andra (självfallet) tillfälligt behövt välja andra städer att bo i antingen för att jobba på ”karriären” eller för att hitta rätt ”utbildning”. Ledningen har största respekt för individens val och allas integritet men vi vet ju alla att den enda karriären som finns är inom laget och den enda skola som behövs är Skickas hårda skola. 

Lagsamling inför matchen mot Rågsved Nostra back in the grus-days

Sanningen är att det har varit ett väldigt positivt år i många avseenden. Kanske främst för att vi kommit i kontakt med flera nya människor som förutom att vara asbra på fotboll också verkar väldigt trevliga. Vi pratar så klart om Linnea, Kerstin, Marit, Nico, Mattias och Therese. Inget snack om att det är Skicka BK-style rakt igenom på dessa. Människor som vi kommer hålla våra grönvita tummar för att de kommer vilja vara med under nästa år också. Och kanske året efter det. Och året efter det året. Kanske lika länge som vi som har varit med sedan starten nu har varit med - i snart tio säsonger. Oavsett om det blir en säsong eller tio så kommer vi att skicka fram våra främsta advokater till förhandlingsbordet och vi kommer att försöka vara särskilt tillmötesgående när det handlar om förmåner utöver de vanliga kontrakten för att gå dessa talanger till mötes (kan handla om extra benskyddstejp, något paket dextrosol till sommarcupen eller ev. lite mer speltid i någon väl utvald match). 

Möjlig morot för nyförvärven? 


Vad händer framöver då? Kommer det att vara radioskugga fram tills 2019 års premiär nu? Givetvis inte. Här följer ett axplock av de aktiviteter som ledningen planerar i dagsläget: 

Söndag 18/11 - Korpen National Cup (inomhus)
Lördag 24/11 - Årets jävla lagfest (brukar vara typ inomhus/utomhus/inomhus)
Våren 2019 - Träningsläger Camp Igge pt. 2 (nu styr vi upp det här igen hörni, för fa-an - vad kul det var)
Andra troliga och möjliga aktiviter: 
* En (troligen ganska medioker) Champions League-match en onsdag på Diset. En stark Skickaklassiker + passande eftersom Sandvikenduon har uttryckt en försiktig nyfikenhet inför puben i fråga). Går alternativt att köra en torsdag (quizkväll) eller lördag (kareoke) ifall folk är less på att kolla på snubbar som spelar fotboll på tv. 
* Någon inneträning här och där

Efter guldet i inomhuscupen den magiska säsongen 2015 

Vill också tillägga att våra två avslutande 0-0-matcher inte ger vårt spel rättvisa. Vi avslutade nämligen säsongen med två riktigt starka matcher som både har innehållit enkelt, kreativt och stabilt spel. Stundtals har spelet till och med blixtrat och stundtals har vi dominerat. Men vi gjorde inte mål. Vi var lite tillbaka i det gamla klassiska ”schiki-schaka”-spelet ni vet, vi körde lätt en passning för mycket, en fint för mycket, och en löpning för mycket (?) bara för att det kan vara så jävla snyggt.
Slutligen, och absolut viktigast, så har det varit riktigt jävla bra stämning på de avslutande matcherna. Det har varit peppigt, positivt och engagerat. Det tar vi med oss in i framtiden hörni! 

Tack Bäckahagens BP för fint konstgräs, färre mygg i år och till er kids som brukar hänga där ibland och som ibland hejar  på oss. Ibland inte. Inte tack till att bajamajjan som försvann till de två sista (potentiellt mest nervösa) matcherna och för de två tillfällena vi förväntades spela i mörker. 



Tack Bandhagen centrum för att vara ett dynamiskt område med en pub där stammisarna efter år av insläntrande korpspelare på väg till tunnelbanan nu självsäkert sätter ord på klientelet som kommer in genom dörren ”det är nog ett korpenlag det där” (tänk er grov stockholmska)  *

*det hände igår



Ni är bäst! 
Ledningen älskar er alla villkorslöst så känn er aldrig ensamma. 
Gör ni det, hör av er direkt. Forza. 

Öva nu in ”Skicka BK-style” så att den sitter utantill lagom till lagfesten!



// #9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar