torsdag 10 september 2015

Tour de 1337 - Etapp 8

Skicka BK - Gute Ballers 7-1 (3-0)

Lag: Frida, Petter, Axel, Stefan, Petra, Jessica, Erik, Kim, Emil, Paulina. Tror jag.

Mål och (ass): Frida (Petter), Petra (Stefan), Petter (Kim), Emil (Frida), Stefan, Kim, Stefan. Vet jag.

Fråga: Hur lång tid ska det egentligen ta att plita ner ett jävvra matchreferat?

Kvällens motståndare var ett av de två lag som dittills inte vunnit en enda match och vid avspark var de en tjej kort i laguppställningen. Ganska lovande förutsättningar för Skicka med andra ord. Och visst, vi tog kommandot direkt men det dröjde ändå en stund innan vi lyckades få hål på dem. Men så halvvägs in i första kunde Petter slå en diagonal genom straffområdet mot Frida på den bortre stolpen där hon kunde stöta in den i öppet mål. Strax därefter mer eller mindre kopierades det första målet, nu med Stefan som framspelare och Petra som avslutare.

Vid det här laget hade Gute vaskat fram en sjätte utespelare, men vad hjälpte det? Skicka fortsatte att äga matchen och Petter kunde innan halvtidsvilan placera in sitt första(?) mål för säsongen.

Tidigt i andra halvlek lyckades Gute få in en reducering när undertecknad var medskyldig till att en av deras killar kunde sno åt sig bollen, och i spelvändningen fick han ostörd trampa från defensivt straffområde hela vägen till det offensiva, och där avlossa sin kanon. Inte Skickas bästa försvarsinsats under året, men vad gör det, vi gjorde sju framåt OK?!

Vi replikerade genom att jag och Frida kunde vägga oss fram på vänsterkanten och istället för Snett Inåt Bakåt placerades bollen på insidan av målvakten från snäv vinkel. Så himla lurigt av mig! 
Stefan gjorde (som jag minns det) två identiska mål mot slutet: snodde åt sig bollen vid mittlinjen, drev in i straffområdet och avslutade med distinkt tåpaj. 

Stefans tåpaj - mixkorpens motsvarighet till Ryu's "Hadouken" i Street Fighter 2: 


Vem vill höra Stefan utbrista i ett "HAAAADOUKEN!" vid nästa tåpaj, upp med en hand. 🙋

Mellan Stefans två lyckades också Kim få in en boll med viss assistans av Petter. En flipperkula som mest påminde om Petter Hanssons 2-0-mål mot Grekland i fotbolls-EM 2008. Ett klassmål alltså.Jaja, det blev ju mest en redovisning av vad jag minns kring målen det här, snarare än ett matchreferat. Men det finns å andra sidan inte så mycket att säga om matchen. 
Vi dominerade, punkt slut, hej då.

/#12

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar