torsdag 12 maj 2016

Elitdagboken - del 2

SKICKA BK - GANADORAS 8-0 (3-0)

Mål: Malin 3, Petra, Kalle, Stephan, Adam, Kim
Lag: Markus, Jessica (C), Perry, Petra, Emma, Malin, Kalle, Kim, Stephan, Adam.
Lagledare: Liv (ass. Obbe)
Publik: Obbe, Liv
Vädret: E-p-i-s-k-t
Fråga: Motståndarna sa efter matchen att "ni alla lär ju typ ha spelat i landslaget". Har någon gjort det?
                                                                                    Matchens Skickait: Malin

Det var svårt att veta vad vi hade att förvänta oss inför denna match, omgång två i årets Elitetta. Motståndarlaget Ganadoras (på svensk: vinnarna) är nämligen ett lag som vi varken mött tidigare eller hört talas om. Och eftersom årets Elitetta i år består av nio lag stod de över sist så vi hade inte heller något resultat att gå på. Vi hade med andra ord kunna ha ställts inför både Atletico Madrid och Atletico Bilbaos B-lag (sist i Segunda). Vi ställdes inför det senare. Men med all öppenhet, kärlek och respekt: välkommen till Elitettan söder Ganadoras! Vi hoppas att ni ska trivas här. (OBS inte ironisk). Vi som spelat här i omkring fyra år nu känner ett ansvar inför nya lag, att vi ska välkomna de och få de att känna sig trygga. Men då har vi ett grundläggande krav: mixfotboll är mixfotboll. Lag som bara spelar på sina killar, eller lag där killar och tjejer inte värmer upp tillsammans eller knappt verkar hänga/känna varandra, eller som vid ett tillfälle denna match: lag där killar tar bollen ifrån en tjej - det fördömer Skicka starkt. Mixfotbollen är den finaste och mest respektabla formen av fotboll. Det hoppas vi att alla kan förstå.  

Vi fortsätter prata om killar. Trots att vi i Skicka är 17 stycken killar i facebook-gruppen var det inför denna match endast tre stycken som kunde ställa upp. Nog för att t.ex. Stefan och Linus (hjältar) har flyttat till andra städer, och t.ex. Erik och Martin (också hjältar) befinner sig i andra länder så brukar det ändå finnas 7-8 stycken tillgängliga. Det gjorde det inte idag. Okej, jag vet. De flesta hade legitima anledningar (sjukdom, barnvakteri, skada), men det var smått chockerande. Vilket så klart fick ledningen att agera. Efter intensiva nattförhandlingar som avslutades tidigt i morse blev det klart att Stephan Narinder joinar Skicka. Stephan har ett förflutet i Bara Bajare DK (seriekonkurrent) vilket har gjort det hela lite speciellt. Skicka har blivit tvungna att använda sina allra skickligaste advokater och det har medlats fram och tillbaka på allra högsta nivå i Korpen. Skickas moral- och etikansvarige person har godkänt övergången efter att ha konsulterat både korpenledning, jourhavande präst samt BBDK:s ledning. Det ska bli spännande att se reaktionerna bland journalister, fans och andra lag, men som ni förstod så gjorde alltså denne Stephan debut idag. Och vilken debut. Stephan är en allround spelare som inte bara kan behärska alla positioner utan även har spetskompetens på alla positioner, även målvakt. Ja ni kan förstå varför förhandlingarna blev känsliga.

En anna person som gjorde debut idag är Malin. Malin har i sina yngre år spelat i BP och hävdade i bilen på väg hem att de tre mål som hon gjorde denna kväll var fler än vad hon någonsin gjort i sin karriär. Ledningen har svårt att tro på detta och tror att Malin mörkar ett förflutet som skyttequeen. Vad annars ska en tro efter de tre målen som hon gjorde idag?

Det är ingen vits att återge någon matchhistoria gällande denna match, för det var samma scenario och matchbild hela matchen: vi spelade sjukt bra, var överallt hela tiden, och gjorde åtta mål. Vi skulle kunnat ha gjort 25. Men hur hade det sett ut i Korpen-appen i morgon bitti? Nej fan, någon måtta får det vara. En annan som ska ha en eloge är Adam som gjort ett gästinhopp, till vardags i division 2-mixlaget Rock'n'boll. Adam var väldigt stabil och levererade både assist och mål. Annat nämnvärt från matchen var Perrys comeback. Perry fick efter att ha klivit ner x antal tusen lön ok från ledningen om att köra sin försäsong på Sri Lanka drickandes drinkar. Perry var som vanligt asgrym. Skönt att du är tillbaka. Annars var matchen som de ofta brukar: Markus dirigerar och peppar på så in i helvete, bakifrån, Petra briljerar oavsett vart hon är på planen, Kim springer planlöst fram och tillbaka över hela planen och Jessica är en sjukt stabil klippa på backen.

Nästa onsdag väntar Hodor United i Långbro! Ytterligare ett nytt lag. Om dessa vet vi inte mycket heller, förutom att de torskade med 0-6 i första matchen mot BBDK samt att de även har spelat inomhus vissa säsonger. Skicka laddar upp med att alla gör va fan de vill, lever life etc osv och så kör vi en träning på söndag. Nästa match är även Emil tillbaka vilket gläder både ledning, fans och förhoppningsvis också bloggens bäste läsare A. Holmström. Tänker mig nämligen att Emils spelstil och sinne bör falla Holmström i smaken. Men jag kan ha fel. Då väntar jag mig att bli rättad.

Skicka 4-ever!
/ # 9Inga kommentarer:

Skicka en kommentar