onsdag 25 maj 2016

Elitdagboken - del 4

BARA BAJARE DK - SKICKA BK 0-2 (0-1)

Mål: Axel, Tove (Stephan)
Lag: Markus, Jessica, Tove, Emma, Malin, Kalle, Clement, Kim, Axel, Stephan (andra halvlek)
Lagledare: Obbe och hunden
Publik: Hunden och Obbe, Liv
Matchens Skickait: Kalle
Fråga: Är lagens vänskapsband brutet nu?


Det var ett sargat Skicka som tog sig till Bäckahagens oklanderliga konstgräs denna onsdagskväll. Från att några timmar innan matchen varit tre avbytare på tjejsidan och två på killsidan var det slutligen endast fyra spelare vardera som väl stod redo att möta BBDK (det innebär en avbytare var). Inget ont mot er som fick förhinder, må hälsan vara med er, men desto mer cred till er som krigade hela matchen igenom. För det var vad det var. En riktig krigarmatch.

På grund av parkeringsvakter härjade i området kom flera spelare sent till planen eftersom det var svårigheter att finna parkering/ladda ner app för att kunna parkera (lol på den). När domaren väl blåste för match var det uppskattningsvis 20 procent som var uppe i andra andningen. Eller förmodligen ingen. Som sig bör dessa matcher med två lag som båda vill ha den vackra grönfärgen måste ett lag ha västar. I dag var det vår tur i egenskap av bortalag. Tack till Tove som vädrade västarna igår. De var spelbara. BBDK har ett brett lag med både tyngt, ålder åt båda hållen, samt en väldigt stabil struktur. Värt att tillägga är att de har en landslagsspelare med i laget. No joke. Vilket landslag det handlar om går att ta reda på via personlig kontakt med lagledningen. BBDK var liksom vi inför matchen obesegrade så det var en viktig match som stod för dörren. Vi började matchen som vanligt med ett försök till att rulla boll. Vi lyckades väl hyfsat bra och kom till ok chanser ganska omgående. Samtidigt var vi ganska passiva i försvarsspelet och lät de få styra bollen lite för mycket i offensiv zoon. De kom dock aldrig till några riktiga vassa lägen. 1-0 kom efter ca 10 minuter där Axel lyckats finta både den ena och den andra i motståndarens straffområde för att slutligen komma nästan jäms med målvakten (föreställ er att han spring in mot straffområdet från kanten, i riktning mot andra sidan). Från avbytarbänken ser det ut som att Axel tänker passa då hans vinkel ser minimal ut. Smart som han är väljer han istället att lägga en höger yttersida som ställer målvakten som inte hinner ner i tid. Kan det handla om att Axel, i egenskap av målvakt, visste exakt vad en målvakt inte kan göra i dessa lägen? Briljant finess. Strax därpå sker en olycklig hands i eget straffområde, egentligen ingenting att snacka om trots att de var en så kallad gammal klassisk "ofrivillig" hands det handlade om. Men det var inget att orda om. Kaptenen i BBDK stegar upp, ser säker ut, slår en hårt straff som precis stryker sig utanför stolpen. Psykologiskt viktigt och ganska rättvist slutar halvleken 1-0 till Skickas favör.

Till andra halvlek kliver vi ut med en vetskap om att vi kommer att få kriga oss igenom resterande del av matchen. BBDK är på hugget och sätter fart direkt från avspark. Försvaret är bättre med denna halvlek och vi skapar flera riktigt vassa chanser direkt i samband med att de måste satsa mer offensivt. Vid ett läge kommer vi i 4-mot-1 läge och det ska bara bli mål, dock lägger undertecknad en riktig slarvig pass till deras målvakt istället. Det var ganska mycket slarv från undertecknad idag. I en annan situation har Emma möjlighet att lägga in bollen i mål efter en snygg suldragning utanför straffområdet och hårt skott mot stolpen. Dessvärre hann den kvicke målvakten dit även denna gång. I ett situation kort därefter kliver Axel olyckligt snett och måste omgående avbryta matchen efter vad som verkar vara en rejäl stukning. Nej vänta nu, det skedde fan i slutet av första. Ja så var det.Eftersom vi endast hade en avbytare, och med tanke på att Stephan fanns på plats för att kolla på matchen så var det bara att sätta på sig de fotbollskläder som fanns att tillgå för Stephan.

(förtydligande: enligt överenskommelse mellan Skicka och BBDK:s lagledning skulle inte Stephan spela denna match som en fin gest, läs heder och respekt, med tanke på att han nyligen bytt lag). 

Undertecknad gick då över till BBDK:s lagledare och berättade att vi kommer att spela med Stephan under andra halvlek eftersom vi inte har någon avbytare. Uppfattade inte riktigt vilket svar som kom tillbaka men det kändes inte helt friktionsfritt. Vi är öppna med att vi bröt överenskommelsen, det var olyckligt. Men vi hade rätt inställning från början. Vi hade behövt Stephan med tanke på att vi var kort om folk men vi valde att låta honom stå över med tanke på det vi kommit överens om. Men i detta pressade läge, när vi som spelade inte hade någon avbytare, valde vi att avvika från det. Vi hade inte gjort det om BBDK inte hade någon avbytare, det hade inte känts ok. Men nu hade BBDK tre avbytare på varje position (om jag inte såg fel). Vi tycker att det kändes helt rimligt att låta Stephan spela andra halvlek. Om BBDK inte tycker att det är ok så beklagar vi det. Vi hade goda intentioner så långt det gick. Det har här och där (oklart vad jag syftar på) talats om att det har varit en alltför vänskaplig stämning mellan lagen de senaste säsongerna, att det har varit svårt att tagga till för att det har funnits en ömsesidigt respekt och nicehet från båda lagen. Frågan är om det försvann idag? Vi hoppas inte det. Tänker inte endast på det ovan utan också det faktum att det blev ganska mycket negativt snack mot oss ute på planen. Bland annat fick vi höra att ingen i vårt lag kan passa. Det skulle ju kunnat ha svidit ifall det var sant. Det kan varit den största osanningen i mixhistorien. Det är väl i princip det enda vi gör? Sen snackades också om att deras kapten lämnade planen direkt efter slutsignalen och inte var med och tackade. Detta vet jag dock inte om det stämmer med tanke på att jag tror att han var närvarande vid tackningen.

Nog om det! Andra halvlek fortlöper och vi blir stundtals hårt tillbakapressade. Ofta utan att egentligen BBDK kommer till något farligt läge. Det var ofta utanför boxen och snokade men kom sällan in och nära målet. Markus stod dock för någon paradräddningar, som han brukar. Riktigt hög nivå återigen. För Skickas del blev det mycket konstringsspel i andra och vi hade flera bra lägen att avgöra. Till slut fick vi in tvåan efter mycket tråckel. Från sidan var det lite svårt att se vad som hände och det blev inte lättare efter att både Tove och Stephan kom mot bänken och hävdade att det var de som hade gjort målet. Förstod jag det rätt så var Tove sist på bollen. Förstod jag det rätt så var även Toves hand sist på bollen. MEN, bollen kan ha varit inne då. Det är lite oklart. Och det för ju återigen upp diskussionen om målkameror i Korpen. Jag undrar var vi är i den frågan H. Teljfors?

2-0-målet innebar att BBDK fick nog och det möblerades hastigt om i laget. Deras kvicka målvakt sattes upp på topp och deras resterande spel kom att fokuseras på honom, vilket så klart gynnade oss: att de blev mindre varierade. Vi lyckas hålla undan hela matchen och efter slutsignalen var det många trötta ben. Trots trötta ben lyckades vi trycka fram ett rejält 3-starka-hej. Föreställer mig att det alltid är lika provocerande att höra detta glädjerop efter att ha fått stryk :)

Särskild eloge till Kalle som slet i det dolda, och synliga, hela matchen. Kalle var inblandad i det och dirigerade väldigt bra när han spelade defensivt. Detsamma gäller Jessica, å vad skönt det är att du är tillbaka, som stod för några riktiga praktbrytningar och värdefulla nickrensningar från eget straffområde. Ytterligare en eloge till Axel som gjorde det viktiga 1-0-målet. Vi hoppas verkligen att din fot återhämtar sig snabbt. Vi har ju avtal (familjeband) med sjukgymnast A. Holmström som vi nämnde i bilen. Kruxet är att hans mottagning ligger i Brunflo, men tar du dig väl upp dit så är det bara att glida in på hans kontor.

4 raka utan förlust. Fy fan vad vi är bra. Nu fokuserar vi på lördagens Skickoff och den överskattade match vi ska avnjuta på klassiska Pub Diset i Örnsberg under kvällen. 

#9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar