onsdag 19 oktober 2016

Elitdagboken - Del 16
RESURSTEAMET - SKICKA BK 2-2 (1-0)
Lag: Fimpen, Jessica, Petra, Malin, Erik, Axel, Emil, Clement, Johan, Stephan. Coachstab: Obbe + Kim
Mål: Axel, Stephan
Matchens lirare: Petra & Axel 
Publik: Liv + Malins föräldrar (Välkomna tillbaka!)
Fråga: Är Resursteamet seriens andra bästa lag? 

Då tog säsong 2016 tillsist slut. Helt ärligt. Vem hade på förhand kunnat gissa på: 
1 - Att vi skulle ta hem seriesegern?
2 - Att vi skulle gå obesegrade genom HELA serien? 

Jag vet att några av er i laget har #bendtner-självförtroende och så här i efterhand skulle kunna hävda att ni trodde på det hela vägen. I ärlighetens namn tror jag dock inte att ni trodde på det. Alltså va fan, klart vi skulle kunnat uttala en ambition att vinna serien men att vi faktiskt skulle göra det och även gå obesegrade genom hela säsongen känns ju smått osannolikt. Nog för att vi vunnit de tre senaste "officiella" cuperna i Stockholm för mixlag, och nog för att vi avslutade fjolårssäsongen starkt - men det här är fan något helt jävla unik. 16 matcher utan förlust. Slänger vi på föregående säsong samt alla cupmatcher vi har lirat är det bra många fler än så. Mer om det i årskrönikan. Men ni måste hålla med om att det är helt otroligt. Ledningen är n-ö-j-d. 

Av seriens 9 lag tillhör Resursteamet de fem bästa och de fem som alla har minst 27 poäng. Resursteamet är ett lag som Skicka gillar och ett lag som absolut förtjänar att tillhöra det övre skiktet i mixfotbollens finrum. Detta eftersom det är ett spelande lag (ej ett tjongande lag - ja det är en känga till merparten av de andra lagen i serien) och ett lag där alla spelare är lika inkluderande i spelet som de andra (ja det är en känga till merparten av de andra lagen i serien) som tenderar till att en diskriminerande mixfotboll. Resursteamet var också det enda laget som i år kom på hur man bäst skulle ge sig på Skicka BK - genom att anpassa sig efter vårt spel. Resursteamet är bra. Dels som lag och dels med flera individuellt skickliga spelare men om anledningens till kvällens ljumma Skickainsats handlade om att vi i stunder blev utspelade eller om det handlade om att vi redan i tankarna satt vid bankettborden och segerkrökar satan är svårt att sia om. Vad vi dock kan enas om är att det stundtals i dags var trött. 

Resursteamet satte tidigt hög press och kom tidigt till flera anfall, dock utan att komma alltför nära målet. Fimpen hade koll på de flesta bollarna. Ca fem minuter in i matchen kom Resursteamets nr 7 in på plan och höjde tempot ytterligare. Nr 7 i Resursteamet kan vara världens snabbast springande människa, även med boll. Det hände flera gånger under matchen att han sprang så snabbt att han inte hann sluta springa förrän han hade sprungit över kortlinjen. Vid de tillfällena blev det ju förstås ingen målchans. Men, ungefär 10 minuter in i halvleken väggar han sig ram diagonalt genom planen och får i höjd vid vårt straffområde upp bollen i ett ypperligt halvvolleyläge som han förvaltar klockrent i nättaket bakom Fimpen. Det var bara att ta av hatten och buga. Trots att Erik i efterhand hävdar att han hade kunnat förhindra situationen så ansåg vi från sidan att det inte var något som helst att prata om då det var ett riktigt klassmål. Första halvlek fortsatte utan att vi egentligen lyckades komma till något farligt läge, trots något slumpmässigt friläge här och där. Vi var inte tillräckligt vassa i våra avslut. I halvtid konstaterades att motståndarna var bra men att vi också är bra och att vi måste göra mer av det vi är bäst på - spela boll via marken. Halvleken började och vi började gnugga. Reursteamet verkade ha siktet instället på att tidigt punktera matchen då de också satsade ganska offensivt i början av andra. Bit för bit lyckades vi dock flytta upp laget och kom till fler och fler chanser. Vid flera av dessa tillfällen tappade vi dock slarvigt boll och fick jobbiga kontringar mot oss. Där ska vi dock ha en eloge idag, i hemåtarbetet. Det slets verkligen i andra halvlek. Extra eloge till Petra och Clement för sina hemarbeten. Med endast några minuter kvar, och efter några riktigt vassa skickalägen som dock inte resulterade i något mål, var glöden på väg att försvinna helt - men i ett väldigt intråcklat och oklart läge i Resursteamets box lyckas Axel få en hård tå på bollen samtidigt som han fick en smäll på näsan. Bollen gick i mål och näsan höll. Alla blev tokiga av glädje. 

Bara någon sekund senare, eftersom Skicka var extra speedade av målet, jobbade vi till oss en hörna. En hörna där Malin noterade att målvakten stod riktigt märkligt till (långt ut). Ett stenhårt skott in mot målvakten med lite snurr på och ett ganska klantigt ingripande av målvakten resulterade i 2-1 till Skicka! Förvåningen var total, bland båda lagen. Det kändes ganska orättvist men å andra sidan är vi väl vid det här laget överens om att Skicka har blivit det där störiga laget som vinner matcher även fast vi inte har "förtjänat" det? Anledningen till att det är så, by the way, heter fotbollskarma. Vi har så jävla mycket på +kontot. I ett desperatförsök att få tag på Resursteamets nr 7 i efterföljande situation efter avspark delar Stephan ut en väl motiverad kapning till ovan nämnd. Frispark - inget snack, men utvisning? Nja... Nr 7 var snabbt uppmärksam på att Fimpen väntade på ny signal från domaren och instruerade muren varpå han hårt och välplacerat la upp bollen i det högra krysset. 2-2 och ett jävligt snygg mål, men oklart vad domaren egentligen menade eftersom han hade signalerat till Fimpen att det skulle komma en ny signal. Fimpen blev rasande och sprang rakt ut i planen med bollen efter domaren. Inget domaren agerade på dock. Vi hann med ett sista skott, från avspark, men det gick utanför. 2-2 ett inte så rättvist resultat men ändå fett jävla värt på något sätt. 

Vi är ju årets sensation, årets lag, årets komet, årets vinnare, årets hjältar, årets FairPlay, årets allt. Att vi får turmål i slutet behöver ingen prata om någonsin eftersom vi har ägt sönder hela serien. Slutsnackat för nu.

#9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar