torsdag 14 september 2017

Att försvara en titel - del 11


SAM-LAGET - SKICKA BK 3-2
Mål: Kalle
Matchens lirare: Kalle
Matchens ! : Toves halva plan rush. Du är tillbaka nu.
Matchens hjärta: Stephan som stor trots hälproblem.

Vad vore ett riktigt bra lag utan en rejäl formsvacka?

Säg ett lag som legat på topp år efter år efter år efter år efter år efter år efter år. Nej precis, det finns ju inte. Inte ens Hammarby. Skillnaden mellan oss å Hammarby är dessutom att vi aldrig åkt ur motsvarande mix-allsvenskan. Vi har de fem-sex åren i högsta ligan dessutom inte hamnat i den nedre tabellhalvan. I vart fall inte med än en gång. Möjligen åren då högsta serien spelades i Hökarängen a.k.a "Stockholms bästa grus" mot lag som Favoriter i Re-Mix (dåtidens omöjliga stjärnmixare) och Bollmora Inter (som alltid kom till matchen ur backluckan på en minibuss). Undra om inte Krokben Kickers (long time) fick gratisplats upp i toppen ett år för att känna på livet i högsta ligan. Poängen är att inget av dessa lag finns kvar på mixkartan. En kan föreställa sig hur klubbarna en efter en fullkomligt brakat ihop med krashad så fort de ramlat ur mixeliten å intäkterna börjat sina. Mixkartan är i stort mycket föränderlig. Nya lag, nya konstellationer, nya namn i nya divisionen varje år. Få lag består över tid. Men Skicka BK gör.

Vi är inte som andra lag och vi kommer aldrig att bli det. Vi är bästa vänner. Vi är kompisar, vi är par å de som varje dag bär samhället (här kan ni föreställa er harangen som vi skrev inför att utnämningen till Årets Korpenlag 2013). Vi är breda. Åtminstone är det något vi historiskt sett alltid varit. Vi har varit många och ofta kunnat dyka upp 5 personer på varje position till varje match. I år har vi haft svårt med det. På båda sidorna. Vi har haft mycket otur med skador, flyttar, sjukdomar å föräldrablivande (det sistnämnda är ju egentligen bara fantastiskt men i många fall tyvärr ett kontraktsbrott). Detta var nämligen något vi konstaterade igår "vi orkar inte". Andra meningar som hörde efter matchen var "tiden börjar komma ikapp". Att åldern skulle vara ett skäl till att vi har en svacka nu tror jag inte på. Vi kanske tillhör det övre skicket i ligans medelålder men vi är inte äldst.  Öisarna är fan 40+, säkert. Majkens borde också vara äldre. Jag tror inte att det ligger något i åldern i sig, däremot tror jag att en förklaring kan vara att vi aldrig tränar (många spelad bara en match per vecka å räknar med att flåset ska vara som det var 1999. Det är det inte. Sen är nog en annan faktor också (vilket undertecknad + taktisk coach E.Karlsson slog fast innan gårdagens match samtidigt som vi såg de gamla giganterna BBDK-Öisarna göra upp) serien blir bättre och bättre för varje år. Sam-laget (skaffa ett bättre namn ffs) är ett lag i tabellen som vi bara direkt ska ta 3 snabba av. Likaså med Öisarna å BBDK. Så är inte fallet nu. Uppe på toppen kan nästan varje match gå hur som helst beroende på dagsform å lag. Framförallt det sistnämnda brukar vara avgörande i mixeliten, och har tidigare som sagt varit en av våra främsta styrkor: att vi alltid kunna mobilisera en bredd. Andra lag har pratat om oss som outtröttliga. Det vill vi tillbaka. Och det kan vi och ska vi. Frågan är om vi orkar träna oss dit? Jag tänker att vi kanske kan mötas mellan att värva/se till att vi alltid är någon fler per match + träna lite iaf. Detta är ett löfte från ledningen. Kanske att vi kör någon träning nu i höst, annars kan ni börja ladda upp för vårens träningar och så klart - Camp Igge 2018 - försäsongens stora snackis från 2017.

Matchen då? Vi började jävligt bra, hög press och resoluta avslut. 2-0 ganska tidigt. Vi hade ledningen med oss in i andra, eller alternativ att det stod 2-2. Dåligt minne. De vann med 3-2 efter att vi gjort enkla misstag (pga att vi inte orkade) som försatts motståndarna i kungliga lägen. Visst hade vi, som oftast, några bra lägen men det ville säg inte denna gång heller. Sett över hela matchen var det en mycket bättre match än det två senaste - ett steg tillbaka. Nästa match tar vi ytterligare ett steg. Alla små steg vi gör är som bekant kanske ert litet steg för varje individ men ett stort steg för mänskl... menar Skicka BK.

Vi må ha tappat någon tabellplacering nu i och med våra tre förluster, men va fan gör det. Vi är Skicka BK - vi gör som vi vill + vi är 1000 gånger skönare än alla andra lag + vi är fan det laget som införde "True Mix" i elitfotbollen. Vad det begreppet betyder kan ni ju fundera på eller fråga någon i ledningen på lördag. Då blir det laghäng på Hellasgården! Hörs

/#9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar