torsdag 26 maj 2011

Tour de Kärrtorps IP Etapp 5


Etapp 5
Skicka BK - Viking 3-1


Mål: Stefan Lundqivst 2, Kim Fastesson 1
Publik: Anna Fastesson, Ivars dam och stora delar av Ljungby
Fråga: Varför lever vi?


På pappret, höjdbeskrivningen, bansträcknigen av gårdagens etapp så kunde man utläsa att gårdagens motstånd Viking borde kunna bli en tuff resa, en jämn och utdragen etapp med varken tuffa bergpartier eller sköna velodronbackar. På deras, innan gårdagen, första fyra matcher hade endast två mål släppts in och tre gjorts. Att jämföra med våra nio gjorda, nio insläppta. Min teori var att Viking inte alls var särskilt anfallsglada. Vikings nyckel är att kryssa sig vidare. Det satte vi genast stopp för. Efter att ha varit uppe och nosat på den gula ledartröjan som One Dream, redan efter utskåpningen mot oss i första matchen, lagt beslag på hade vi åkt ner till en tredje plats efter förra veckans magplask mot Limstift IK. Visst, vi förlorade inte men varje förlorade poäng, alla poäng som inte äro tre, är alltid en besvikelse för Skicka.

Revanschlusten var enorm och spelhumöret var på topp. Linus hade med sig en egen fanclub och både rebus-Frida och Biker-Maja de Morota var tillbaka efter att ha jobbat intensiva veckor med att släcka deras brinnande skola. Förutsättningarna på hemmaarenan i Kärrtorp var strålande, 15 grader sol, tejpade benskydd, till och med planen var korrekt målad denna match.
Matchen blåses igång och Skicka går in och pressar högt. Tar bollen i princip direkt och börjar därefter att rulla boll efter konstens alla regler. Vi spelar fullkomligt ut Viking under de första tjugo. Något som får en omedelbar effekt på våra motståndare. Efter ca sex minuter har det delats ut ett hot, ett löfte om att ”nian” skulle bli plockad eller något om han inte spelade schysstare. De utbyts lite oartighetsfraser men Skickas mer erfarna lägger munkavel på de yngre och domaren kliver fram ur osynligheten och pratar med de mest argsinta vikingarna.
Efter en handfull av missade chanser, skott flera meter över mål, blockade distansskott och brända frilägen kommer förlösande 1-0. Målet är till mångt och mycket Linus förtjänst som, istället för att lätt toucha den djupledsboll som sökte sig igenom Vikings backlinje ändå till Rocky, förvirrar deras målvakt så pass att han själv fumlar in passningen. Målet tilldelas såldes undertecknad. Känns väldigt bra att äntligen bryta isen. Öppnade förra säsongen med mål i de två eller tre första matcherna så mina personliga förväntningar har varit skyhöga.


Innan första halvlek är slut har Stefan lyckats kopiera Maic Semas 1-0 mål mot Åtvidaberg i måndags. Kommer djupt ner på höger ytterkant, ett ryck, en snabb två-fotare och ett distinkt skott lågt i bortre delen av målet, 2-0 och välkommen in till Skytteligan Steffo.

Halvtid och vi pratar om att tänka 0-0, inte falla tillbaka till vårt naturliga andra halvleks-mode som innebär att vi blir fega och bjuder in motståndaren till att ta över rodret. Självklart gör vi det. Vi blir passiva och lite oroliga, med all rätt eftersom Viking nu använder alla medel för att komma åt bollen. Det är sparkar som inte är nära boll, det är fula ord och det är allmänt fult spel. Vi backar tillbaka, Viking kommer till några riktigt bra lägen där Petter får ingripa med viktiga och snygga räddningar. Vi kan skatta oss lyckliga som har en av mixfotbollsvärldens brytstarkaste försvar i Ivar, Jessica, Erika och Petter. Ny sekvens, jag tvekar på en självklar brytning, Tove blir tunnlad, bollen studsar oturligt på Jessica och Viking-Jocke står på rätt plats vid rätt tid och sätter 2-1. Petter kan inte mycket göra mot denne ensamma Viking.  Matchen hettar till en stund och alla i Skicka utom Ljungby-enheten Linus och Erica verkar oroliga. Vi trycker på för ett matchavgörande 3-1 och det dröjer inte länge innan Emil försöker göra sitt obligatoriska varje-match-mål. Vanligtvis brukar hans långa hårda skott studsa på en motståndare och sen in i mål men denna gång skjuter han bollen rakt på Stefans fot, Steff rullar in 3-1 och skåpet är låst.

3 välförtjänta poäng till ett hårt stridande Skicka. Rent teorietiskt kan vi vara i delad serieledning nu, om One Dream åkte på torsk. Om inte annat är vi i uppe i baken och irriterar.

Träning preliminär måndag.
På fredag har Bajen viktig match i superettan mot Degerfors. Vi är redan tre Skickaiter som ska gå. Hänga på flera!


Biljett

Tunnelfest innan matchen. Brittpop, öl och snygga fans

//
#9

2 kommentarer: