tisdag 4 december 2012

LUCKA NUMMER 4

Dagens lucka bjuder på en tillbakablick.
Efter att en av våra arkivariepraktikanter har grävt i arkivet under hela november fann vi till sist detta, vårt första, matchreferat som publicerades här på vår kära blogg den 14/5-2011.

Sätt dig i favoritfotöljen, klappa katten två-tre gånger, sippa på vinet, slappna av och tillåt dig försvinna bakåt en tid i historien:


Etapp 1
One Dream – Skicka BK 6-2
Mål: Emil Karlsson, Linus Pettersson.
Publik: Anna Fastesson och Jimmy Halvarsson
Fråga: Vart var firman, vad hände med premiärtifot? och: Är ”Jag har gett dem straff, då kan jag ge er straff” ett argument för att döma straff?

Ett skicka med självförtroendet uppe i hårbandet klev ut på Kärrtorps IP efter att ha gjort mos av fjolårets divison 5. Det var ett välklätt lag som gjorde debut i nya krigsuniformen. En uniform som fick många glädjerop av Kärrtorps samlade modekår, som ständigt följer Skickas matcher. En av de kommentarer som hördes från publiken var ”Lite för lättklätt”, en annan ”Här snackar vi klass” men i överlag var kritikerna enade om att det trendsättande mixlaget återigen lyckats.

Det vi visste om One Dream innan matchen var att de liksom vi, hade en blogg. Har man en blogg och spelar mixboll då har man kontroll. Deras blogg var ingen fin. Ingen koll där heller. One Dream hade dock kontroll på varje kroppsdel. Det var stora som oxar, brunstiga tjurar som stångade sig förbi Skickas sju matadorer i 140 blås. Några snabba baklängesmål och vi var ur balans. Det är svårt att avgöra vad det var som gick fel. Troligen har mycket att göra med det nya spelsystemet, 2-3-1, som vi prövade, som egentligen aldrig fick någon chans. Verkar bra i teorin men det är tydligt att Skicka mår bäst av det system vi själva arbetat fram; 3-1-1-1. Första halvlek slutar 4-0.
   Vi samlade förstånd bytte taktik och bjöd upp till kamp i andra. Skulle säga att vi styrde mycket av spelat i de sista 20. Skicka ska vara det spelförande laget, när vi får rulla boll är vi som bäst. Vi får inte heller hamna i underläge, då blir det tufft. Vi är ungefär som Bajen är just nu. Andra halvlek slutar 2-2 efter mål av nyförvärvet E. Karlsson och den gamle skickaräven L. Pettersson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar