måndag 31 december 2012

Nyårskrönika 2012

Så var säsongen 2012 till ända. 
Skicka BK:s första riktiga inblick och kontakt, i och med, mix-fotbollens finrum.

Det finns mycket att säga om detta första år och vi kommer noggrant att gå igenom aspekt för aspekt nedan men som ni bör känna till vid det här laget så följer ingen rejäl analys utan en rikligt pretentiös inledning;

(Två händelser sticker ut mer än de andra):
- 2012 var året då de forna jättarna, Favoriter i Remix & One Dream, försvann ur bilden.
- 2012 var året som knappt hann börja innan det var över. 


För ja, 2012 gick i expressfart, i vindens fart men utan dess fläkt. Som höghastighetstågets sus men utan dess destination. Bergsklättrarens inställning fanns där men bergstoppen var borta.

Höstmatcherna var färdigspelade långt innan löven blivit orangea och inte heller hade man ens börjat fundera på att ta på sig understället. En säsong som rent arrangemangsmässigt mer påminde om Frihetliga Cupen än Korpens division 2. En säsong som tog mer än den gavFör trots att vi varenda match, från topp till tå, var förberedda och trots att vi var på plats och värmde upp 30 minuter innan alla andra lag så kändes det ändå som att vi aldrig var med i matchen. Eller mer som att matchen aldrig började. Kanske har detta mer att göra med våra (mina?) förväntningar av denna serie, mixvärldens Bundesliga. 

Då var det här dags att beta av område för område. Vad var det som var bra, vad var det som var dåligt. Vi börjar med de negativa:

*  Faciliteterna.
Nu är vi ingen riktig fotbollsförening och vi spelar inte heller i någon riktig liga så jag vet inte vilka krav vi kan ställa när det kommer till kritan men att facililiteterna (spelplan, skick, omklädningsrum, tillgänglighet) skulle vara flera nivåer sämre än de på Kärrtorps IP (hem för de övriga söder-divisionerna) kom som en chock. Eller mer som ett hån kanske, ett hån mot våra senaste år som elitsattsande kvasiförening. Ett hån mot våra linementsniffande pepptalks 15 min före match, ett hån mot vårt vilda expresståg ylandes genom divisionerna. 


Hökarängen bästa svängen, jada jada jada, för all del. Hökis är nästan så mycket Stockholm som det kan bli. Om rough går att använda i uttryck om svenska förorter kvalar Hökis och Drogsved absolut in. All ära till Tensta och Rinkeby men där har jag bara varit på fest och dejtat, läs - bra intryck. Livet söder om söder är däremot inte alltid en fest. I Hökis ser man fulla och höga människor, småhuliganer och fjortisar huller om buller, smygandes på torget, oavsett tid på dygnet. Nu när jag skrev det där kände jag att det faktiskt lät lite charmigt, charmigt att vi fått insupa lite äkta svenneförort ändå, till pluskontot. En parentes här, i snacket om faciliteterna - underlagsfrågan är här högst relevant. Eftersom Bara Bajare BK hade en egen tid på en konstgrästräningsplan så hade alla lag möjlighet att tacka ja till att spela några matcher på det underlaget. Ni som spelat på grus och sedan konstgräs vet att det är två helt olika världar. I mina ögon är det skillnaden mellan Korpfotboll och drömfotboll. Vi tillhör förstås det senare. Det ska även läggas till här att vi är som bäst på konstgräs där vi, med våra snabba passningar och överutvecklade spelsinnen, kommer till vår rätt som lag (med undantag för årets sista match mot Majkens). Herrettan är på konstgräs redan, vi kan inte förstå varför hen-ettan ska bli behandlad annorlunda. Läs mer om Grusupproret 2013 senare när vi samlat ihop tillräckligt med underskrifter, för tillfället har vi mellan 0-10000 underskrifter. Biter inte detta kan vi bli tvungen att vidta hårdare åtgärder, något ledningen INTE föredrar; några tomtebloss och ett gäng facklor samt en banderoll med parollen "Korpen Fotbollsmördare". 

Fotnot: I ärlighetens namn har vi redan lyft denna fråga och det har visat sig, som vi anat, att beslutet/makten inte ligger hos Korpen utan hos våra kära as till styrande regering. Där har vi föga förhoppningar om gehör. Vi håller utåt, på bloggen, en ganska hård ton mot Korpen Stockholm men ni som betvivlar vår kärlek för dem kan läsa på här. Detta är väl, vad man brukar säga, ett spel för gallerierna.

* Organisationen,  den vilda anarkin, i spelschemat, som dök upp ganska tidigt. Redan första matchen faktiskt, då vi fick ta oss an Favoriter med endast fyra utespelare. Efter detta hade WO-rapporterna och de inställda matcherna högre frekvens än de inkommande meddelandena på min mobil, ni som känner mig förstår tyngden av innebörden. Dessa faktorer är inget Skicka BK vill skuldlägga Korpen för, nej inte alls (vi har som sagt en bra dialog med förbundet, dagligen). Korpen skötte säsongen och logistiken efter de två utträdena galant, så när som på en punkt, underlaget, men den punkten har vi ju redan behandlat. Det var helt enkelt bara olyckligt att dessa lag skulle dra sig ut just i år och fucka upp vår säsong. Det var två bra lag som drog sig ur, tillika Skicka BKs två nemissar. Vi är väl medvetna om att det hade blivit hårda matcher mot de båda, absolut ingen garanterad tre-poängare någonstans, men det vi reagerade på främst var ju att hela årets säsong blev hela tre matcher kortare. Något som i sin tur påverkar transferfönster och kommande försäsong. 

* Laget. Skicka BKs trupp 2012 var på pappret väldigt bred och tung, stark och ung. Från föregående år hade vi endast tappat en spelare, Ivar som nu i och för sig är tillbaka, så i och med att vi fick behålla vår stomme samt utöka med några riktiga spetsnyförvärv är jag ganska säker på att vi ligger i topp vad det gäller det bästa laget-på-pappret. Ni som följt bloggen under julen, och året, vet att vi har två vassa nyförvärv vi gärna skryter om. Elin och Pernilla, ni är vår framtid. 
På killsidan ser det ut som vanligt, vi är väldigt många, och det är ganska hög lägsta nivå i deltagande. Vi var 7 killar till matcherna (max enligt våra egna stadgar) 75 % av matcherna. På tjejsidan däremot skedde det som skedde även under 2011. Plötsligt, under andra delen av säsongen, så fick vi jättesvårt att få ihop tjejer till matcherna. Visst, vi kände till Majas flytt till PSG, men vi förutspådde så klart inte annan oväntad frånvaro. Ni som spårlöst gick upp i rök när vi behövde er som mest - känn er träffade. Till kommande år är detta en uppgift vi verkligen måste ta på allvar. Vi måste bredde truppen på damsidan. Tips mottages gärna, prata med scoutavdelningen. 
  För tillfället har vi ett högt och rimligt anbud på Frida som mest troligt kommer att gå till ett medellag i Schweiziska högstaligan. Ledningen har precis haft samtal med henne och det är troligt att en övergång kommer att bli aktuell under kommande höst. Fotbollsspelandet kommer att kombineras med studier ska vi så klart tillägga också.  

* Inställningen - har det aldrig varit något fel på. Vi är, och kommer att förbli så länge vi existerar, världens mest seriösa och intelligenta korpenlag. Definitionen av lag och gemenskap bör omgående skrivas om till Skicka BK.

* Framtiden - ser mycket ljus ut. Lyckas vi bara genomföra den föryngring som gläntar runt hörnet kommer vi med stor sannolikhet att fortsätta prestera på toppnivå i ytterligare många år. 

* Ekonomin - klart stabil, särskilt sen flera av våra lagmedlemmar börjat studier på högre nivå och friskat upp sina mattekunskaper. 

Slutligen kan ledning och styrelse uttrycka att vi är klart nöjda med fotbollsåret 2012. Vi slutade på en fjärdeplats i vårt första år i divison 1. Det får vi absolut se som ett styrkebesked. Kommande år kommer vara fyllt av möjligheter, spex och fotboll. Självklart blir det en ny Skickoff i början av året, mycket tyder på att det blir liknande upplägg som i fjol med skillnaden att det i år är OBLIGATORISKT isvaksbad om man ska ha någon speltid under säsongen. Vi vill också säga som alla riktiga lag, med riktiga fans: Utan er hade vi inte existerat, utan er är vi ingenting, ert stöd är ovärderligt! (Ni som var och stöttade oss 2012 vet vilka vi pratar om). 

Vi avslutar året med en ganska kass dikt:

Vi är världens bästa fotbollslag.
Morgon eller kväll, natt som dag.

Vi är världens bästa kompisgäng.
Alla ni andra är de som får redigt med däng.

Vi är Brasilien och Tyskland i ett.
Ni är ingenting, noll rätt.

Visst vi har attityd och karaktär.
Vi vet att ni alltid blir kär.

Vi må vara högljudda online och blyga irl
men vilka fan är inte det?

FORZA SKICKA BK TILLS DÖDEN SKILJER OSS ÅT, 
GOTT NYTT ÅR! #9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar