lördag 13 september 2014

ELITETTAN SÖDER OMGÅNG 8

Skicka BK - Bara Bajare DK 2-1 (1-0) 

Publik: Jessica, Liv. 
Lag: Fimp, Emil, Axel, Kim, John, Petter, Ivar, Tove, Moa, Petra, Paulina, Frida
Mål: Petra, Kim
Matchens spelare: Petra
Fråga: Visst var det sjukt jävla snygga mål som vi gjorde?

Bara Bajare är ett trevligt lag. Och det säger vi inte bara för att de är bajare utan också för att Korpen-generalen Teljfors spelar i laget. Närå, nu smörar vi bara. Men laget är hur som helst trevligt och matcherna är alltid jämna. Det är lite derby-känsla över det hela. 


Den här matchen var inget undantag. Vi var jävligt sugna på revansch efter vårens förlust (högst oklart hur vi kunde förlora, jag förstår ingenting). 
Som vanligt var platsen Bäckahagen och två ur ledningen var på plats hela 45 minuter innan match. Detta för att inspireras av småtjejerna som spelade innan oss. Vi fick sannerligen en lektion i äkta spelglädje, som vi givetvis tog med oss in i matchen sedan. Inledningen var jämn, båda lagen kände på varandra och det krigades en del på mitten (extra eloge till Kim som sprang säkert 3 mil under matchen). Vi var dock snäppet bättre - låg högt med laget, hade bra press och som vanligt bra bolltempo. Det första målet utser jag här och nu till årets mål: Petra får bollen på högerkanten, drar förbi en back (vilket jäkla löpsteg hon har hörrni) och ur en vinkel som egentligen är helt omöjlig SMÄLLER hon upp bollen i det bortre krysset. Ni vet den där klyschan om att det sjunger i nätet (eller hur det nu är)? Exakt så var det. Ett helt överjävligt skott helt enkelt. (Stolpkrysset för att vara mer precist. Målburen skakade och stolpen har sedan matchen behövt genomgå en långdragen reparering reds. anm.)
Vi gick till halvtid med 1-0 och det märktes att BB var stressade. I pausen talade vi, som vanligt vid ledning, om att vi skulle ta det lugnt, inte stressa upp oss och undvika att börja skrika till varandra i falsett. Det gick väl sisådär kan man säga. Men mer om det sedan. 
  För först kom vårt andra mål, gjort av Kim som lurade målvakten fullständigt med ett stenhårt, lågt skott från mittplan. (Målvakten sa efteråt att han blev lurad, det är inget jag hittar på.) Mycket snyggt. (Här har Tove blandat ihop denne Kims mål med det mål han gjorde föregående match, se denna matchrapport. Det som skedde var att denne Kim fick bollen utanför straffområdet i en ganska låst situation, något som löstes med en snabb suldragning med vänster fot, väl alldeles vid kanten av straffområdet stötte han på nästa försvarare och plockade då fram en två-fotare som därefter försatte honom i ett ypperligt skottläge, om man varit vänsterfotad. Hade man varit vänsterfotad så hade man siktat i målvaktens högra hörn eftersom det fanns mycket yta där. Denna Kim tänkte att han skulle försöka skjuta just där, men skottet gick istället till vänster på målvaktens sida, slickat vid stolpen som också denna gång fick sig en liten smäll, en smäll som gjorde att bollen gick rakt över till andra stolpen [den stolpe som Petra slaktat i första halvlek, ja vi bytte aldrig sida] och därefter in. Och ja, det var med vänsterfoten. Ett drömmål enligt honom själv och som han firade med en klassisk brolinsnurr. REDS. ANM.* )


Sedan inföll en period som är alltför bekant. Vi leder alltså med 2-0 och istället för att ta det lugnt, spela säkert, rulla boll så börjar vi stressa. Springa det snabbaste vi kan på jättesvåra ytor, tävla om vem som kan ta insparken under en sekund, peppa varandra med lite för höga röster osv. Och mycket riktigt straffade det sig när vi tappade markering i försvaret och en BB-spelare kunde fösa (det var alltså en usel träff) in bollen bredvid Fimpen. OBS ingen skugga över Fimpen, det var som sagt något av en hönsgård i eget straffområde under en period. 

Efter detta mål hördes kanske 67 st "Domarn, vad är tiden?". De sju minuter som återstod efter BBs mål kändes rätt långa, om jag ska vara ärlig. Även om BB inte fick någon egentlig chans lyckades inte heller vi riktigt samla ihop oss utan det blev mest långa bollar på ingenting från båda lagen. 

Matchen slutade 2-1 och det var en skön vinst. Vi var det bättre laget rakt igenom, men vi spelar onekligen bättre när vi inte stressar upp oss...
Författare: #3 Tove (Skrivandes vin-lullig från semestern i Malta)
Redaktör "reds anm" - Kim 

2 kommentarer:

  1. Ni va värda vinsten helt klart och det var två granna mål ni gjorde! Vi flyttade ju bla upp mig i en 2-3-1 på slutet och lyckades få en balja, en balja till och oavgjort hade inte varit helt rättvist. Vi gillar er med btw! :) Nu slåss vi mixedigt om vilka som avslutar bäst i tabellen där vi just nu är tokjämna :)

    SvaraRadera
  2. 1-0 målet för er var sjukligt snyggt för den delen! :D

    SvaraRadera