tisdag 16 september 2014

ELITETTAN SÖDER OMGÅNG 9

Majkens - Skicka BK 3-1 (1-0)

Lag: Axel, Ivar, Moa, Clement, Perry, Erik, Maja, Emil, Petter. 
Mål: Perry
Publik: Fridas syrra, Axels fru samt en kvinna med släpad hund. Jo, hon släpade den lille stackarn i kopplet över planen.
Fråga: (Vi börjar med bakgrundsinformation från hemliga men säkra källor: Ledningen har under säsongen internt uttryckt oro över inställningen i truppen...) Så, när vi står inför en av säsongens viktigaste matcher, en klassisk 6-poängare, då uppger Ledning #1 att hen "måste vila" (VILA??) inför nåt trivialt lopp, Ledning #2 väljer att stödja Europas enda helt abortförbjudande land med sitt turistkapital och Ledning #3 åker iväg och tar med sig förstekeepern till isolering i de norrländska skogarna. Frågan blir följaktligen: Ledningen, hur är det med inställningen egentligen?

Nåja. 
Ojämna Majkens 
skulle jämnas med marken 
på planen, det var planen.
Och det började ju lovande.
Majkens kapten var ensam på plats och värmde upp fram till kl 20:29:22 när hans lagkamrater hasade in och började presentera sig för varandra. De ställde för dagen upp i ett brokigt matchställ i ljusblått/grått/djurgårdsrandigt/pastellgrönt/cyan och började matchen rätt så darrigt. Vi kunde pressa högt, vinna boll tidigt och hade sen bra rull, passningarna satt där de skulle och vi låg rätt i positionerna. Vi hade dock som så ofta svårt att skapa de riktigt farliga målchanserna. 

I andra halvan 
av första halvan 
föll vi tillbaka lite grann, Majkens fick mer boll och kunde allt oftare komma i sina patenterade snabba omställningsanfall. Vi var dock stabila i det defensiva spelet och de hade liksom oss svårt att komma till giftiga avslut. De bollar som slank igenom togs tryggt om hand av Axel i målet. Majkens lyckades ändå gå till halvtidsvila i ledning tack vare ett mål från 9 meter (eller... 7? 8?? Det var en straff, ok?) efter en oturlig hands i Skickas straffområde. 

Det var trots underläget en positiv ton i halvtid, vi behövde bara komma tillbaka till spelet vi hade i inledningen, med rull på bollen och säkra pass, så skulle vi snart kunna vända på steken. 

Nu blev det tyvärr inte så. Andra halvlek tog vid där den första slutade, vi hade svårt att nagla oss fast i anfallen och förlorade en del onödiga bollar. Majkens gjorde ganska snart 2-0, undertecknad har dock (selektivt?) redan förträngt hur det gick till. Vad som däremot sent kommer glömmas är reduceringen, genom vilken come backande Perry gav Skicka nytt hopp. Maja och Clement kortpassade sig snyggt och successivt inåt längs kortlinjen efter en hörna, varpå den perfekt placerade Lönnis (internskämt, den som var där fattar...) på ett perfekt inspel bara behövde vinkla in bollen i öppet nät. I det här skedet lyckades vi till slut etablera lite press mot motståndarmålet och kvitteringsmålet hängde ett tag i luften. 

Men... Majkens har sina omställningar. Och när vi i matchens sista skälvande minuter låg på som hårdast lyckades de kontra in 
spiken i kistan, 
droppen i bägarn, 
bollen i målet, 
jävla skit.

Vi gjorde ingen dålig match. Men förlusten kändes onödig i det läge vi befinner oss. Det blev Majkens som hakade på tabelltoppen. Det blev Skicka BK som drogs närmare nedflyttningsplats. Nu har vi bara viktiga matcher kvar. 
Tagga nu! 
Forza Skicka!

/#12

1 kommentar:

  1. Ledningens svar till den kritik som har lyfts i inlägget: i ett lag bestående av så många fantastiska spelare är det viktigt att alla får komma till tals, både verbalt och fysiskt - på planen. Därför kände vi att det var dags för andra att kliva fram, och för oss själva, att kliva undan. Samtidigt som det var för att studera vilka som klarar att spela sådana här 6-poängsmatcher.

    SvaraRadera