fredag 9 september 2016

Elitdagboken - del 10

SKICKA BK - HODOR UNITED 5-1 (3-0)
Lag: Fimpen, Paulina, Tove, Jessica, Petra, Malin, Kim, Erik, Stephan, Kalle.
Mål: Stephan 3, Malin, Kalle
Publik: Liv, Malins föräldrar (hjältar). Resursteamets ledare (?), Obbeboy.
Fråga: Är vi inte bättre än så här?
Svar: Jo det är vi.



Prolog

Hodor kunde inte hold the door. 
Dom som vet, dom vet.
// #18 (ursprungligen #7)

Oavsett om du kan GoT eller inte så kan du vid det här laget SbK. 
Har du följt laget under det senaste året så vet du dessutom att vi inte har förlorat en enda match sen mitten av september 2015. Hade något annat scenario inträffat, än det som resultatet ovan visar, hade förmodligen bloggen varit nedlagt och laget urdraget ur seriesystemen. 
Ty de må inte hända. 
Det skall inte ske.
Ingen skall passera oss. 
Ingen skall ta sig in i Fimpens straffområde.
Må den som gör det bli evigt straffad.

Hodor United må vara ett friskt gäng med en bra inställning. Men också väldigt stressade. Undertecknad uppskattar att 25 procent av matchen gick åt att hämta de bollar som Hodor sköt i väg i panik när Skicka satte press. Dagen till ära en riktigt jävla slö press, men ändå. Vår lägstanivå verkar uppenbarligen jävligt hög. Nu kanske det låter som att jag har tappat all ödmjukhet här. 
Det har jag inte.
Sett till skottstatistiken var nog matchen ganska jämn. Problemet var att vi sköt våra skott på och i mål medan Hodor sköt utanför. Visst, vi höll inte jättebra press defensiv, vi lät de komma till för många avslut men de kom i ganska ofarliga lägen. Förutom vid tillfällen då de gjorde sitt mål. Det finns inget att anmärka på det. En mycket fin lagprestation och högklassiskt avslut. Trist att släppa in för Fimpen bara som i övrigt gjorde en bra match. Fimpen blev märkbart påverkad tyvärr. Men Markus - du har hållit nollan i två matcher i rad och du är ändå bäst! <3 

Stephan hade tydligen kvar en del av taggen från förra veckan då han stod för tre av kvällens mål varav flera var eleganta. Stephan klev också upp i poängligeledning efter matchen och ledningen kan konstatera att nyförvärvet har gett valuta för pengarna. Dessutom en rimlig ersättare till den Stefan som tidigare öste in mål. Andra stabila insatser värda att nämnas är Erik och Tove som både hade fina genomskärare från backen och in i planen. Kul att se Petra göra snabb comeback efter incidenten med fingret och även kul att Paulina gjorde ytterligare en match denna säsong!

Fler än undertecknad beskrev deras insats under matchen i negativa ordalag som "medioker", "usel", "kass" etc. Jag tycker inte vi behöver vara så hårda, vi vann ju trots allt och vi utklassade ju trots allt motståndet också. Det är klart att det är bra att vara självkritisk, men frågan om det är rätt läge nu. Jag tycker vi kan enas om att det var en helt okej dag på jobbet. Vi gjorde det vi skulle och inte mer.

Vi står inför en spännande höst och en spännande avslutning. Det är svårt att bortse från att det ser bra ut i tabellen. Men det har det gjort förut också. Det är viktigt att vi tar den gamla klyschan "en match i taget" på allvar. Vi vet vart vi vill. Vi vet vart vi är på väg. Vi ska ta oss dit också. Nästa match ställs vi mot Öisarna. Öisarna är alltid tuffa matcher. Deras resultat på senaste har varit lite ojämnt, eller om det är Majkens (som slog dem med 4-0) som har vaknat till liv. Vi lär bli varse på onsdag på långbro. Där och då gäller det att vi är på tå, är med från början och att vi tar jobbet fullt ut i varje situation. Öisarna är duktiga på att ta vara på våra misstag. Det gäller att inte ge dem de ytor eller tid. Det ska vi inte göra. Förberedelserna och taggandet börjar redan nu. 

Vi har gjort en fantastisk säsong so far. Alla ska ta åt sig! 
Nu fortsätter vi.

Vi ses nästa onsdag!

#9







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar