måndag 5 september 2016

Elitdagboken - del 9

SKICKA BK - BARA BAJARE DK 1-0 (0-0)
Lag: Fimpen, Jessica, Emma, Paulina, Malin, Clement, Stephan, Kalle, Erik, Axel, Kim
Mål: Stephan (Kalle)
Stämningen: På topp! (Stephan stod och skakade av pepp innan matchstart). 
Matchens spelare: Emma. 
Fråga: Vad kommer att hända med BBDK?

Ytterligare en seriefinal. Ytterligare en 6-poängsmatch. Ytterligare en seger. 
Vinstmaskinen Skicka BK forsätter att ånga på!

Denna seger satt dock långt långt inne. Matcherna mot BBDK är i regel jämna och målsnåla och det var inget undantag när det var dags för serien att vända.  Efter en mer eller mindre prickfri vårsäsong med åtta segrar av åtta möjliga (!) var det dags för retur i det klassiska mötet lagen mellan. Efter att lagets poängdrottning Petra Andersson (i frustration mot uteblivet träningspass med Skicka istället körde ett träningspass i Hammarbybacken och då bröt fingret) och backklippan Tove Andersdotter (som olyckligt dragit på sig benhinneproblem) förståeligt lämnat återbud stod Skicka på tjejsidan inför en stor utmaning eftersom varken Perry eller Maja heller kunde komma till start. Jessica däremot körde dock nästan hela matchen, trots att hon dagen före genomgått en operation på sitt huvud. Extra credd till dig, självklart! OBS ingen pik mot er andra med era respektive allvarliga problem. Lyckligt och lämpligt nog gjorde Emma E comeback denna match vilket tillslut gjorde att det totala antalet tjejer landade på fyra, efter att Paulina dykt upp exakt till matchstart. Också där en efterlängtad comeback. Killsidan var bred, som ofta i år. 2 avbytare på varje position. Av vissa anses det vara perfekta medan andra, däribland undertecknad, anser att 5 killar (dvs två avbytare på tre positioner) är den magiska siffran. 

BBDK kom till match med ett enligt Skickas ledning starkt lag. BBDKs lagledare själv har tydligt kommunicerat att det var en sargad trupp som ställde upp men Skicka känner BBDK väl och vet att de som var på planen tillsammans bildar ett vasst lag. Det var med andra ord två riktigt bra lag som mötte varandra denna sista onsdagskväll i augusti på Bäckahagens BP. Att det var två bra lag som möttes framkommer ju också genom att slänga ett öga på tabellen, där BBDK placerade sig efter oss innan matchen med endast en förlust - mot Skicka. 

Matchens fem första minuter visade sig vara Skickas fem sämsta och BBDK:s fem bästa. Starten hade ganska högt tempo och Skicka var allt för stressade i både bollmottag och defensiv. BBDK hade mycket boll i början och fick rulla runt en del i backlinjen utan egentligen komma till något riktigt vasst avslut. Skicka växte sig mer och mer in i matchen och tog mer och mer över bollinnehavet. Dock hade även vi svårt att komma in nära på mål genom BBDK skickliga mittdel av planen. Första halvlek innehöll några halvchanser för Skicka, ett motståndare som kallade en Skickait för "horunge" samt ett växande Skicka. I halvlek konstaterades att BBDK var på väg att bli trötta och att Skicka därför skulle fortsätta rulla och ha tålamod i hopp om att chanserna till slut skulle dyka upp. Sagt och gjort. Andra halvlek inleddes med flera farliga målchanser för hemmalaget som endast var millimeter i från nätet. Emma själv hävdar att hon inte har varit särskilt aktiv under sommaren (iaf inte när det gäller fotboll/kondition) men det ledningen svårt att tro. Emma drog härliga suldragningar och bidrog vid flera tillfällen till vassa instick i straffområdet och några farliga skott. Ett skott strök alldeles ovanför ribban samtidigt som målvakten var någon helt annanstans. Nästa gång sitter ett drömmål. Även Malin hade bra läge att göra mål samt även Stephan. Är det någonting vi lärt oss hyfsat med tiden så är det att undvika att bli desperata. Att det i denna match var BBDK som var tvungna att vinna passade ganska bra. I mitten av andra halvlek hade Skicka tagit över det mesta av spelet och BBDK:s chanser kom att bestå av kontringar av deras vassa junior. Ofta såg det först farligt ut när han kom i hög fart mot straffområdet men det hann aldrig bli riktigt farligt då våra backar avväpnade honom säkert eller blockade skott från deras centertank när bollen väl spelades inåt i banan. När det återstod ca fem minuter kvar av matchen spelar Fimpen bollen ut till Kalle i eget straffområde. Kalle har en tendens att gå på planen ibland, med bollen. Kvällen till ära gick han extra mycket efter att ha åkt på en "rejäl" lårkaka i första halvlek. Kakan verkade dock inte hindra hans spelsinne och högerdojan. Efter att ha drivit bollen upp en bit på egen planhalva och gjort noga avvägningar skickar han en hård pass rakt mot en markerad Stephan. Stephan som har ryggen mot målet vänder om i en rörelse och tar med sig bollen samtidigt som han sängglider iväg ett skott mot målvaktens andra hörn. Bollen går förbi BBDK:s målvakt till höger om honom och in vid stolproten. Lycka var total och det skreks på flera håll! 

Matchen därefter blev ännu öppnare då BBDK var tvungna att satsa ännu högre. Skicka får senare en hörna, som följs med vad alla i Skicka uppfattar som en slutsignalsvissling. Avbytarna går in på planen och det kramas och delas ut gratulationer till varandra. Domaren gestikulerar därefter något som ser ut som "sid-byte" till alla stora förvåning. Efter att domaren även kommunicerade med ord visade det sig att domaren menade att han hade blåst för skada och att matchen faktiskt inte var slut. Skrattande, efter att förstått att BBDK-spelare var okej, återgick spelarna till sina positioner. Ett typiskt BBDK-scenario härefter hade varit att de kvitterade på t.ex. straff. De tog sig visserligen in i straffområdet och från sidlinjen såg det ut som en spelare mer eller mindre fick bollen fri någon meter från Fimpen. Fimpen stod dock helt rätt och kunde via andra spelare rensa bollen åt helvete. Kort därefter blåste domaren av matchen och den riktiga och slutgiltiga segerglädjen fick äntligen komma till uttryck!

En extremt viktigt seger efter extremt jämn match! Det kändes också helt rimligt att Stephan var den som fick avgöra matchen efter att varit helt stört taggad hela dagen. Sådant kan ledningen relatera till (begär ut ledningens interna sms-kommunikation innan matcherna och se själv) och sådant brukar också ofta ge resultat. Kanske var det den där extra peppenergin som Stephan hade som var det som avgjorde toppmötet. 

Nu när det snart onsdag igen och dags för en ny match. Denna gång tar Skicka sig an Hodor United. En ny match, en ny utmaning, en ny match för någon att kliva fram med extremtaggen. Vem blir det? 
Svaren får ni om två dagar. På samma plan. Typ samma tid. Typ samma lag. Ses där!

Ps. Det har kommit till ledningens kännedom att BBDK fightas med vissa interna problem. Skicka har alltid uppskattat de jämna mötena och den ofta härliga korpenmixelitderbystämning som uppstått när lagen möts och hoppas därför att eventuella problem kommer lösa sig!

#9





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar