onsdag 6 april 2011

Spelarintervju exklusivt från Södersjukhuset





Intervju med Skicka BKs Obbe direkt från operationssängen på Södersjukhuset:


R:Grattis till en väl genomförd axeloperation måste man väl ändå säga!
O: näe ja menar, tack så mycket.

R: Om den nu är väl genomförd vill säga…?
O: Hittills känns det väldigt bra, litar på läkarteamet.

R: Vad är det du har gått igenom för operation, vad har axelspecialisten gjort?
O: Det är en titthålsoperation där man helt enkelt har byggt upp ledskålen med konstgjort skelett (eller nått) så att ledkulan inte ska kunna glida av. Eftersom att ledskålen var skadad så  hoppade axeln ur led. Kanske inte helt enkelt i och för sig, men jag litar till fullo på Dr. Simon Printz.

R: Du har länge dragits med detta axelproblem vill jag minnas. Minns särskilt ett scenario under en av fjolsäsongens matcher mot FC Bandiera Rossa då
problemet uppenbarade sig. Vad var det som hände?

O: Som jag minns det fick jag lätt smäll när jag slängde mig efter bollen. Sen försökte jag nå Kim, tror jag, mot ena hörnflaggan med ett utkast. Att det inte riktigt gick som tänkt är en helt korrekt iakttagelse.

R: Minns också väl domarens försök till att spela sjuksköterska, vad säger du om det?
O: Jag gillade honom inte innan och jag kan inte säga att hans agerande fick honom att stiga i min kompislista...

R: Nu är din axel förhoppningsvis stabilare. Hur ser vår/sommar/höst ut. När kommer du att kunna vara i spelbart skick tror du?
O: Först och främst väntar en lång och jobbig rehab där stödet från lagkamraterna kommer vara oerhört viktigt, man vill ju ut med bollen så snart som möjligt. Först om tre månader får jag belasta axeln med lätta vikter och jag ska gå hos sjukgymnast 3 ggr / vecka i sex månader. Mitt mål är att göra en match som utespelare i augusti om axeln känns bra. Jag ska kunna belasta fullt ut om sex månader så jag räknar iskallt med att vara en stark konkurrent till innesäsongen.

R: Vad tror du om Skickas chanser i divison 4 som nykomlingar?
O: Jag måste instämma med Linus; Det är inte ett orimligt mål att vinna alla matcher i år. Jag tor på Skicka BK, vi har en oerhört stark och bred trupp. Vi vinner serien med 4 poäng.

R: Hur ser du att Skicka bör spela i sommar, några särskilda tanker om taktik, upplägg?

O: Våga skjuta, tufft att göra mål. haha. Det där lämnar jag till tränarna. Men personligen så gillar jag fartfylld, teknisk och uppfinningsrik fotboll. Samba Skicka!

R: Vem tror du vinner skytteligan?
O: Stefan

R: Årets genombrott?
O: Frida

R: Ett hett ämne på Skicka-bloggen för tillfället är ju som bekant kaptensrollen. Vem ser du helst som kapten över skeppet?
O: Jag tycker att det ska vara en person som brinner för skicka och som kan föra lagets talan på plan på ett bra sätt. I dagens trupp tror jag Tove är  rätt kvinna för jobbet.

R: Annat du vill tillägga nu från sjuksängen på Södersjukhuset?
O: Jag hoppas skicka får den start på säsongen som vi har kapacitet för, jag ska stötta er så mycket jag kan från sidlinjen tills jag är tillbaka!

R: Tack, hoppas nu axeln läker fort så att du snabbt kan komma in i laget igen!
O: Tack själv. Vi ses snart!

2 kommentarer:

  1. krya på dig obbe! fansen och spelarna saknar dig.

    SvaraRadera
  2. hoppas det går bra, har själv samma problem fast med båda axlarna som ständigt hoppar ur led, (medfödd instabilitet), gjorde axeloperation för 3 år sen på ena axeln och den har inte hoppat ur led sen dess (gjorde comeback efter 4 månader), och den andra axeln har jag inte hunnit operera än, men när jag spelar foptboll så använder jag ett axelskydd och axeln har aldrig hoppat ur led med själv av skyddet.

    Lycka till med rehaben!

    SvaraRadera