fredag 20 december 2013

Julkalendern - lucka 20

Denna lucka bjuder på en liten specialare i form av en intervju med själva Mr President of Korpen - Henrik "Hegge" Teljfors, även känd som mittbackslås från våra goda vänner i Bara Bajare. Hur går snacket om Skicka på kontoret just nu?
Jag kan inte påstå att det är ett "major buzz" kring Skicka på kontoret just nu. Kanske är det helt enkelt så att er tid i rampljuset tagit slut för den här gången och att kanslipersonalen ser fram emot att följa ett nytt lags vedermödor i Korpvärlden. Men för egen del så finns alltid Skicka i tankarna på ett eller annat sätt.  Om alla lag vore som Skicka skulle mitt liv vara både enklare och roligare. Hur ska vi kunna Skickafiera de andra korplagen?

Hur mycket pratas det om Skicka varje dag?
Se svaret ovan, få inte hybris nu.

Hur tror du att det kommer sig att det finns ett sådant medialt intresse kring Skicka? 
Intressanta personligheter och duktiga fotbollslag kommer det alltid finnas ett medialt intresse kring. Det är lika säkert som att solen går upp på morgnarna och att Bajen går upp i allsvenskan 2014.

Det här med att ni (Bara Bajare) bjuder in Skicka till era träningar, handlar det om att ni försöker värva av oss eller är det för att på nära håll studera?
Om man ska vara noga (och det ska man ju) så är det Ulven som har träningarna där vi bjudit både Skicka och Bara Bajare eftersom dessa bägge lag är både trevliga, sköna och duktiga. Vi har dessutom tidigare värvat spelare från bägge dessa lag men det skulle mer vara en bonus. Mellan Skicka och Bara Bajare har det aldrig funnits någon rivalitet mer än på skön korpnivå. Bara Bajare har aldrig värvat spelare från Skicka men däremot har det omvända inträffat. Men eftersom man enligt Korpens regler inte får spela för två lag i samma serie så är det något vi talar tyst om (hosthostSarahosthost).


Hur lägger ni upp arbetet inför kommande säsong, om ni ska försöka lyckas slå oss?
Vi har breddat truppen och förstärkt med ett par tunga namn. Något som lett till att vi har två lag i spel i innefotbollen. Detta i kombination med träningar en gång i veckan hela vintern gör att vi ser positivt på nästa säsong. Men att slå Skicka har alltid varit en akilleshäl för oss av någon anledning. Öisarna har vi slagit, Majkens likaså men Skicka rår vi inte på. Kanske beror det på att det är svårt att få de där riktiga "gå in och mörda-känslorna" för ett lag som man respekterar? Men hur som helst, nästa år ska vi mörda er. Dock inte bokstavligt.

Är ni nöjda med er säsong?
Ja på det stora hela är vi nöjda. Men om man inte lyckas slå Öisarna två gånger om kan man aldrig vara helt nöjd. Personligen är jag mest nöjd med den sista matchen mot Majkens där vi vände och vann de sista skälvande minuterna varav segermålet gjordes med fem sekunder kvar av matchtiden. Eftersom mitt ex spelar i Majkens kändes det extra skönt!


Finns det några gränser för hur bra Skicka kan bli?
Det finns det säkert men jag tror ni är en bra bit från ert maxkunnande fortfarande. När ni är som bäst är ni grymma men lägstanivån måste höjas ett par pinnhål. Där är vi ganska lika som lag.

Tror du att något annat lag än Öisarna vinner div 1 2014?
Ja. Jag måste tro det. En serieseger för Öisarna är ingen seger för fotbollen. Jag hoppas och tror att Bara Bajare, Skicka och kanske Majkens gör upp om seriesegern 2014.

Vad tror du om division 1 mix söder 2014, nykomlingar, utmanare, flipp/flopp?
De två nykomlingarna (En mix av Sthlms bästa och Sam-laget) kommer inte blanda sig i toppstriden men åtminstone det förstnämnda laget kan nog ställa till en del problem för samtliga lag. Men det är en jämn serie och allt kan hända. 

Blir det konstgräs hela säsongen 2014 för division 1 mix söder? 
Jag hoppas det och kommer jobba hårt för det i förhandlingen med Idrottsförvaltningen. Min förhoppning är att högsta serien i samtliga spelklasser (Herr, Dam, Mix och Oldboys) ska spela på konstgräs. Det vore en höjdare!

Finns det planer på någon korpengala, likt guldbollen etc? 
Inte i dagsläget. Dock kommer vi jobba vidare med konceptet med Upptaktsträff inför säsongen som vi körde för första gången i år. Ett bra tillfälle att mingla, snacka upp säsongen, lyssna på några fotbollskändisars historier och ta en korv och en bärs. Eller två.

Har du några nyårslöften, och i så fall vilka?
Att fortsätta slåss för Korpfotbollens plats i Stockholms idrottshierarki. Det är både mitt kall, min hobby och mitt jobb. Baby I was born this way.

Ledningen tackar ödmjukast för de fina och sköna svaren, för sköna matcher samt ett allmänt uppgrymt korpenår 2013. Vi önskar även Bara Bajare lycka till med sina försäsongsförberedelser, så ses vi ute i förorten i vår igen!

1 kommentar:

  1. Nya favoritluckan lätt! (Sorry Tove).
    Det tackar man för!
    Otroligt charmig bild dessutom.

    SvaraRadera