lördag 7 december 2013

Tour de Bandhagshallen - etapp 2


Tour de Bandhagshallen etapp 2
Skicka BK - In ut Skjut Slut 3-1

Spelare: Maja, Tove, Lovisa, Stefan, Clement, Fimpen, Kim
Mål: Stefan x3
Dagens bästa: När In ut Skjut Slut:s (vad är det för jävla namn) målvakt i ett desperat försök lämnar sitt målområde, i ett ypperligt kontringsläge, där han tar sig igenom samtliga Skickaspelare utom den siste. Vid det här laget hade han kommit nästan ända till straffområdet. Där tog det stopp. Bollen skickas snabbt upp till Stefan som fastställer slutresultatet till 3-1. Det bästa med det här är sekvensen precis efter att bollen har rullat in i nätet, då tre spelare i deras lag ligger ner på sportshallens golv. Utslagna. Överkörda. Ägda av Skicka BK:s väloljade maskineri. 

En riktigt, riktigt, stark insats av ett homogent och supertaggat söndagsskicka på bästa möjliga spelhumör. Motståndarlaget var riktigt bra, jag skulle säga att de rent spel- och teknikmässigt var ett bättre lag. De "borde" ha vunnit. Men sådan är ju inte fotbollen. Ofta är det vi som har råkat ut för det här. Vi kanske har ägt matcher totalt men ändå inte lyckats göra målen. Denna dag var vi tillbakapressade ganska rejält. Vi jagade men försvarade riktigt bra hela tiden. Med kompakt och aggressivt försvar gjorde vi det hela tiden svårt för dem. 0-1 kom på frispark som var extremt snygg. Stenhård rak vrist rakt upp i krysset. Fimpen var skymd, annars hade han greppat den med lillfingrena. 

Matchen fortgår, vi bender oss in i matchen och tack och lov är Stefan på riktigt Zlatan humör och dunkar in en kvittering från svår vinkel. Snabbt ryck på kanten och en tåpaj i blixtfart, ja det hinner ju inte ens Ravelli reagera på. 1-1. I någon situation därefter missbedömmer Fimpen en situation och glidtacklar ut en In-ut-skjut-slut-lirare upp i ribbstolen. Det såg ut att göra ont, och deras lag blev helt rasande, och det verkade som att de anklagade Fimpen för att försökt slakta honom med flit. Så var det ju förstås inte. Påföljden blev dock densamma, utvisning och spel i numerärt underläge #hockeyärintelikaskönsportsominnefotboll. Med Fimpen i utvisningsbåset hoppar vikarierande, numera känd-från-tv-Clement in och briljerar under de två minuter som Fimpen sitter av sitt hemska straff. När vi var som mest tillbakapressade får Stefan återigen en boll på kanten, man tror nästan att han har sprungit ut i omklädningsrummet, eftersom han var så långt ner på planen och ingen såg honom, men plötsligt så låg bara bollen i målet bakom deras förvirrade målvakt. Bolltrolleri på hög nivå. 2-1 i boxplay alltså! Hur 3-1 kom till har ni ju ovan läst.

Motståndarna blir allt mer olidliga och till och med upprörda och arga, vi provocerar på duktigt med fysiskt spel och hånleenden (#majamorotaägerdeflesta) och till slut blåser domaren i pipan och matchen är slut. Vi har därmed tagit vår första inomhusseger och är således fortfarande obesegrade, totalt mörbultade efter 2x15 intensiva minuter. FANTASTISKT!

3 mål dagen efter 30-årsfesten och dagen före 30-årsdagen. Inte illa Steff. Grattis i efterskott och bra jobbat!FORZA SKICKA! 
#9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar